ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА АМБУЛАНТЕ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У ДУБРАВАМА

Post Date: 05/04/2016

ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА АМБУЛАНТЕ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У ДУБРАВАМА

У оквиру имплементације Пројекта „Јачање здравственог сектора фаза 2 /HSEP-AF/“ данас је у Мјесној заједници Дубраве озваничен улазак у посао извођача радова на изградњи новог објекта амбуланте породичне медицине чија је вриједност око 250 хиљада КМ.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, истакао је да се пројекат изградње новог објекта амбуланте породичне медицине у Дубравама, чија је вриједност око 250 хиљада КМ, реализује у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС, те да је Општина Градишка кроз учешће у пројекту обезбиједила око 75 хиљада КМ. Латиновић је рекао да Општина у сарадњи са Домом здравља Градишка чини значајне искораке у области примарне здравствене заштите и додао да ће током године бити ријешено питање власничких односа амбуланте породичне медицине у Ламинцима. Тренутно се, по ријечима Латиновића, проводе и активности на изради пројектне документације за изградњу амбуланте породичне медицине у Орахови.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_8420.jpg”]

В.д. директора ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка, изразио је задовољство што се након прошле године која је била обиљежена успјешним пословањем ове здравствене установе, наставља са пројектима унапређења квалитета пружања здравствених услуга пацијентима. Шврака је истакао да је пројектом предвиђена изградња једног модерног објекта породичне медицине, површине 150 метара квадратних, у којем ће се услуге примарне здравствене заштите и породичне медицине пружати за више од 1.800 пацијената из Дубрава, Ровина и дијела Ламинаца. Он је рекао да се водило рачуна да пацијенти не буду удаљени од подручја које покрива амбуланта у Дубравама због чега су у Основној школи „Свети Сава“ Дубраве адаптиране просторије у којима ће се пружати здравствене услуге за вријеме трајања изградње новог објекта. Шврака је рекао да ће пацијентима након изградње амбуланте, осим постојећих, на располагању бити и лабораторијске услуге, нагласивши да изградња овог објекта представља искорак у унапређењу примарне здравствене заштите на подручју наше општине.

Надзор над извођењем радова вршиће стручни тим Општине Градишка, а рок за њихово извршење је шест мјесеци.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/04/IMG_8435.jpg”]