САДЊОМ СТАБЛА ДРВЕТА И ЦВИЈЕЋА ИЗ ГРАДИШКЕ ПОСЛАНА ПОРУКА ВЈЕРСКЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ И СУЖИВОТА

Post Date: 19/04/2016

САДЊОМ СТАБЛА ДРВЕТА И ЦВИЈЕЋА ИЗ ГРАДИШКЕ ПОСЛАНА ПОРУКА ВЈЕРСКЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ И СУЖИВОТА

Садњом црвеног јавора и цвијећа у парку поред Културног центра Градишка, начелник општине Градишка Зоран Латиновић, представници православне, исламске и католичке вјерске заједнице, и дјеца из сва три конститутивна народа, послали су 16. априла поруку мира, толеранције и суживота.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић рекао је да су народи на простору БиХ постали таоци трагичне прошлости али да због дјеце и будућих нараштаја морају гледати у будућност и стварати претпоставке за љепши и бољи живот. Латиновић је позвао све начелнике и градоначелнике да на сличан начин пошаљу поруку мира и заједништва.

Градишки архијерејски намјесник Мирко Милисавић рекао је да су „сви цвјетови будућности сјеме садашњости“, те да садашњост, која је мало ровита и болесна, треба лијечити са свих аспеката, посебно са аспекта духовности. „Вјерски службеници траже оно што нас веже и што је заједничко у том сјемену, а то је зрно које је вјера у једног правог и истинитог Бога. Зато треба полагати наду у нашу дјецу да ће бити сјеме здравог цвијећа и добрих међуљудских односа, да ће градити суживот на толеранцији и свјесности да народи на овим просторима вијековима живе заједно”, рекао је Милисавић.

24-04-2016

Главни имам Исламске вјерске заједнице у Градишци Зејнил ефендија Латифовић рекао је да дјеца и представници вјерских заједница желе да садњом дрвета и цвијећа учине град што љепшим и пошаљу поруку да слиједе примјере добрих предака и чине своја дворишта љепшим. „Морамо водити рачуна о природи и средини у којој живимо и послати поруку свим људима у БиХ и изван ње да можемо, хоћемо и да треба заједнички да живимо и радимо“, поручио је Латифовић.

Представник католичке жупе у Градишци, сестра Вианеа Чолић изразила је наду да ће будућност Градишке „као засађено цвијеће које је знак живота бити увијек нова и свјежа за све људе“. „Тамо гдје живимо треба да радимо и чинимо добро колико можемо“, рекла је сестра Вианеа.

24-04-2016 (1)