ШЕФ ПРЕДСТАВНИШТВА РС У ГРЧКОЈ АЛЕКСАНДАР ФУРЛИС ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Post Date: 15/06/2016

ШЕФ ПРЕДСТАВНИШТВА РС У ГРЧКОЈ АЛЕКСАНДАР ФУРЛИС ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић примио је данас шефа Представништва Републике Српске у Грчкој са сједиштем у Солуну Александра Фурлиса.

Први човјек општине рекао је да је са шефом Представништва РС у Солуну Александром Фурлисом, разговарао о могућностима сарадње привредника са подручја градишке општине и Грчке. Према његовим ријечима, циљ састанка био је  да се путем Привредног савјета општине Градишка,  искаже потенцијални интерес градишких привредика за увозом, односно извозом одређених роба са  грчког  тржишта. Латиновић је истакао да, када је ријеч о привредној сарадњи с Грчком, своју шансу Градишка види у извозу меса, намјештаја, дрвета, уређењу интеријера и слично. Латиновић је подсјетио да је Грчка вјековни пријатељ српског народа, а то пријатељство и братство освједочено је и у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату  у виду  политичке и материјалне  подршке и додао да Општина Градишка има успостављене братимљенске односе са грчким градом Кавала.

Шеф Представништва Републике Српске у Грчкој са сједиштем у Солуну Александар Фурлис,

истакао је да су грчки привредници заинтересовани за сарадњу са привредницима из РС, односно Градишке. Он је додао да је данашњи састанак био прилика да се размотре могућности за сарадњу с грчким компанијама у областима које су од интереса и за Грчку и за Градишку. Фурлис је нагласио да ће, током наредне посјете, планиране за мјесец дана, бити разговарано о конкретнијој сарадњи, прије свега у областима прехрамбене и дрвне индустрије.

Данашњем пријему присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Горан Ђорђић и замјеник начелника општине Никола Солдатић.