ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ И „ВУКОВАЦА“ КОД НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

Post Date: 09/06/2016

ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ И „ВУКОВАЦА“ КОД НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

IMG_9196

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић организовао је данас традиционални пријем за ученике носиоце диплома Вук Стефановић Караџић и ученике генерације завршних разреда основних и средњих школа с подручја наше општине.

Пријем је организован за 32 ученика основних и средњих школа којима је начелник општине уручио књиге и новчане награде у износу од 100 КМ.

Први човјек општине, рекао је да је пријем прилика да се најбољим ученицима  основних и средњих школа, њиховим наставницима и професорима, честита на постигнутим резултатима и пожели успјех у даљем току школовања. Латиновић је нагласио да Општина Градишка много улаже у младе људи и да испуњава све своје обавезе према ученицима и студентима. Он је рекао да локална заједница редовно измирује материјалне трошкове за средње школе, субвенционише превоз ученика основних и средњих школа и редовно исплаћује стипендије студентима који су закључили уговор са Општином. Латиновић је истакао да све то, на неки начин, мора бити и валоризовано, стварањем услова за инвестиције, привредни раст и запошљавање. Тренутно је највећи проблем висока стопа незапослености, поготово међу младим људима који по први пут траже посао, истиче Латиновић. То мора бити задатак и локалних власти и Владе РС, да стварају повољније  пословно-инвестиционо окружење како би што већи број младих људи могао добити запослење и остати да живи и ради на овим просторима, нагласио је Латиновић.

Међу награђеним ученицима је Дајана Борковић, ученик генерације Техничке школе Градишка. Дајана је истакла да ће даљње школовање наставити на Електротехничком факултету у Бањалуци, нагласивши да јој пријем код начелника општине, значи много, јер је како каже, труд и рад који је уложила током школовања препознат и награђен.

Исто мисли и ученик генерације градишке Гимназије, Ђорђе Матаруга који планира да школовање настави на Електротехничком факултету у Новом Саду. Он каже да није било тешко  постићи овакав успјех и додаје да му је данашњи пријем подстицај и подршка да настави даље.

Данашњем пријему, присуствовали су наставници, професори и директори основних и средњих школа с подручја градишке општине.

IMG_9143

IMG_9155

IMG_9163

IMG_9176

IMG_9184

IMG_9186

IMG_9193