ГРАД ШАБАЦ ЖЕЛИ ДА ИМА ТОПЛАНУ НА БИО-МАСУ КАО ГРАДИШКА

Post Date: 08/06/2016

ГРАД ШАБАЦ ЖЕЛИ ДА ИМА ТОПЛАНУ НА БИО-МАСУ КАО ГРАДИШКА

Делагација града Шапца из Србије предвођена градоначелником Небојшом Зеленовићем боравила је данас у радној посјети општини Градишка.

Разлог посјете нашој општини је заинтересованост руководства Градске управе Шабац за топлану на био-масу.

Том приликом србијанска делегација обишла је IEE Топлану Градишка гдје их је директор Драгиша Зечевић упознао са функционисањем постројења топлане на био-масу, након чега је уприличен пријем код начелника општине Зорана Латиновића који их је упознао са свим корацима реализације овог пројекта.

Општина Градишка 4. априла 2014. године, пуштањем у рад постројења „Топлана на био-масу“, постала је прва локална заједница у БиХ која је примјенила директиву Европске уније о забрани кориштења мазута као енергента у системима даљинског гријања и заузела лидерску позицију на подручју енергетске ефикасности и еколошких стандарда.

Позитивним искуствима у реализацији Пројекта „Топлана на био-масу“ Градишка је постала примјер добре праксе кориштења био-масе као енергента за топлификацију, како на регионалном тако и на међудржавном нивоу. У прилог овој чињеници иду и све чешће посјете делегација из Србије /Шабац, Прибој, Врбас, Бајина башта/, које намјеравају да примјене нашу праксу у свом окружењу.

IMG_9134(1)

IMG_9139(1)