НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШИЦЕ И ФУДБАЛЕРЕ КОЗАРЕ

Post Date: 16/06/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШИЦЕ И ФУДБАЛЕРЕ КОЗАРЕ

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић организовао је данас пријем за кошаркашице ЖКК “Козара’’, које су освојиле прво мјесто у Првој лиги РС и за фудбалере ФК ’’Козара’’ Градишка који се такмиче у Првој лиги Републике Српске.

Први човјек општине честитао је кошаркашицама освајање првог мјеста у Републици Српској којим су оствариле предуслове  за такмичење у Премијер лиги БиХ, а честитке је упутио и фудбалерима Козаре који су успјели да задрже прволигашки статус. Овом приликом начелник општине уручио је предсједници ЖКК „Козара“ Данијели Раца Нежић плакету за освојено прво мјесто у првој кошаркашкој лиги РС, а испред овог клуба начелнику општине уручена је плакета за изузетан допринос у раду и развоју ЖКК „Козара“. Начелник општине даровао је и пригодну спортску опрему кошаркашицама и фудбалерима Козаре.

IMG_9352

Латиновић је нагласио да ће Општина наставити са стабилним финансирањем већине спортских клубова, те изразио очекивање да ће се јачањем привреде спорт и даље развијати. Према његовим ријечима, Градишка захваљујући младим људима може израсти у регионални спортски центар. Он је рекао да Општина Градишка за спорт издваја око 400.000 КМ и то 340.000 за такмичарски дио, а 60.000 за манифестације, турнире и одржавање спортских објеката.

Бивша кошаркашица, а од наредне сезоне дио Стручног штаба ЖКК  ’’Козара’’ Звјездана Гагић, рекла је да је иза ЖКК ’’Козара’’ сјајна сезона у којој је сениорска екипа остварила најбољи резултат у историји клуба, пласманом у Премијер лигу. Гагићева је истакла да је њихова жеља Премијер лига БиХ и изразила наду да ће уз подршку начелника обезбједити финансијска средства за тај ранг такмичења.

IMG_9367

Капитен ФК ’’Козара’’ Огњен Петровић, рекао је да су имали успјешну сезону и да су задржали мјесто у самом врху првенствене табеле, што очекује и у наредној сезони која ће према његовим ријечима бити доста тежа и јача. Петровић се захвалио начелнику на пријему и новим дресовима и торбама које су добили од Општине Градишка.

Тренер ФК ’’Козара’’ Велимир Стојнић, истакао је да су припреме за идућу сезону већ почеле. У наредној сезони ћемо још више показати свој квалитет, планирамо довести 4 играча из околине како би појачали и стабилизовали клуб и задржали мјесто у врху табеле, рекао је Стојнић.

sl 2

Због обавеза, пријему није присуствовао најбољи фудбалски тренер у БиХ Винко Мариновић, којем ће признање бити уручено накнадно.

Честитке за изузетне резултате, кошаркашицама и фудбалерима Козаре, упутили су и предсједник Скупштине општине Градишка Радислав Дончић и начелник ресорног Одјељења Вујадин Миљић, који су такође присуствовали данашњем пријему.

IMG_9363

IMG_9365

IMG_9374