НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИМИО УЧЕСНИКЕ ПРВЕ СМОТРЕ ДЈЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРНОГ СТВАРАЛАШТВА РС

Post Date: 10/06/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИМИО УЧЕСНИКЕ ПРВЕ СМОТРЕ ДЈЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРНОГ СТВАРАЛАШТВА РС

Поводом одржавања „Прве смотре дјечијег фолклорног стваралаштва Републике Српске“, начелник општине Градишка Зоран Латиновић, уприличио је данас пријем за представнике културно-умјетничких друштава која учествују на смотри, чији је организатор Савез аматерских културно-умјетничких друштава Републике Српске, а домаћин ЦКУД  „Лепа Радић” Градишка.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, који је и генерални покровитељ манифестације, изразио је задовољство што је Градишка домаћин „Прве смотре дјечијег фолклорног стваралаштва Републике Српске“ и наду да ће ова манифестација проћи у доброј атмосфери, те да ће бити прилика да млади стичу нова пријетељства. Латиновић је нагласио да су за свако друштво дјеца највеће богатство и да треба све учинити да из дјетињства и младости имају лијепа сјећања, како би, као такви, када одрасту, допринијели развоју локалне заједнице. Он је подсјетио да је Градишка недавно била домаћин фудбалског такмичења дјеце млађих узраста, нагласивши да су културно-умјетничка и спортска друштва добра припрема да млади израсту у добре људе и да сутра будемо једно богато и перспективно друштво. Латиновић се осврнуо и на рад једанаест културно-умјетничких друштава која дјелују на подручју наше општине, те изразио наду да ће иста у будућности бити добри амбасадори Градишке и њених грађана.

Предсједник Савеза аматерских културно-умјетничких друштава Српске Хаџи Момчило Весовић, рекао је да су Градишку изабрали као домаћина ове манифестације јер представља велика врата Републике Српске, на која, како је рекао, када уђете стичете праве утиске. „Ако је тај први утисак гостију у Републици Српској добар у Градишци онада ће бити такав и касније”, закључио је Весовић.

Организатор и представници културно-умјетничких друштава смотре изразили су захвалност начелнику општине на генералном покровитељству.

На „Првој смотри дјечијег фолклорног стваралаштва Републике Српске”, која ће се вечерас одржати у Културном центру Градишка, наступиће 12 друштава из цијеле Републике Српске.