НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ГРАДИШКА ЗОРАН ЛАТИНОВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ПЛАНИНАРА ИГОРА МИЛОШЕВА

Post Date: 27/07/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ГРАДИШКА ЗОРАН ЛАТИНОВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ПЛАНИНАРА ИГОРА МИЛОШЕВА

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић организовао је данас пријем за планинара из Градишке Игора Милошева, члана планинарске експедиције из Републике Српске која се недавно попела на највиши врх Европе – Елбрус, висок 5.642 метра.

Милошев је рекао да је успон био веома захтјеван, да су припреме трајале око седам мјесеци, а сам успон четири дана.

Он је навео да је прошле године са планинарима из Српске освојио и највиши врх западне Европе – Мон Блан, висок 4.810 метара и да након највиших врхова Европе у наредном периоду планира успоне на највише планине других континената.

Милошев, који је и секретар Планинарско-спортског друштва “Патрија” из Градишке, рекао је да друштво наставља активности, а крајем августа градишки планинари кренуће на успон на највиши врх Словеније – Триглав.

Он је додао да у посљедње три године општина Градишка подржава рад “Патрије” и суфинансира бројне активности овог друштва.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић честитао је Милошеву на планинарском подухвату, нагласивши да је то резултат његовог властитог ентузијазма и доброг рада Планинарско-спортског друштва “Патрија”.

Латиновић је истакао да је успон на највиши врх Европе не само физички, него и финансијски захтјеван подухват и да ће општина Градишка, као и након прошлогодишњег успона на Мон Блан, сносити дио трошкова планинарског похода на Елбрус.

Он је додао да општина има намјеру да око 70 чланова “Патрије” укључи и у рад Цивилне заштите, са жељом да се формира Горска служба спашавања.

Аутор: Радио Градишка

prijem_igor_milosev

Opstina