ОДРЖАН ПОМЕН У ДОЊИМ КАРАЈЗОВЦИМА

Post Date: 29/08/2016

ОДРЖАН ПОМЕН У ДОЊИМ КАРАЈЗОВЦИМА

28avg2016_Karajzovci_nosecaУ Доњим Карајзовцима, 28. августа, служен је парастос, прислужене свијеће и положени вијенци на спомен-обиљежје за шест погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, 43 бораца НОР-а и 42 цивилне жртве фашистичког терора из ове мјесне заједице.
В
ијенце су положили представици Општине Градишка, општинске и мјесне Борачке организације, СУБНОР-а и политичких странака.
Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту општине Градишка Вујадин Миљић, навео је да је ове године средставима из буџета
Општине санирано спомен-обиљежје у Доњим Карајзовцима.
Миљић је нагл
асио да је обавеза свих у локалној заједници да на достојанствен начин одају пошту људма који су дали животе за исте идеале – слободу и одбрану свог народа и огњишта.
Предсједник Мјесне борачке организације Доњи Кар
ајзовци Милутин Шушњар, истакао је да породице погинулих, ратни војни инвалиди и борци, као и свуда у Републици Српској, већином лоше живе, у неимаштини и борби за егзистенцију.
Шушњар је додао да мјесна борачка организација покушава да окупи борце како би радили на ријешавању бројних проблема ове популације.

Сваке године појављује се нека нова организација и рашчлањује се борачка организација и прави нејединство међу борцима“, додао је Шушњар.
Предсједник Предсјед
ништва борачке организације општине Градишка Милован Гагић истакао је да је основна ћелија ове организације управо мјесна борачка организација.

Без квалитетног рада мјесних борачких организација и њиховог дјеловања према општинској борачкој организацији, локалној заједници и вишим нивоима власти, борачка организација не може квалитено да рјешава нагомилане проблеме борачке популације“, нагласио је Гагић.
О
н је додао да борци морају да схвате да је суштина борачке организације да помаже својим најугроженијим члановима и његује сјећање на све који су уградили животе у темеље Републике Српске.
У Доњим Карајзовцима обиљежена је и храмовна слава – Велика Госпојина.