ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА РЕГАТА У КАЈАКУ И КАНУУ

Post Date: 01/08/2016

ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА РЕГАТА У КАЈАКУ И КАНУУ

31jul2016_Regata_noseca

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић отворио је у недјељу, 31. јула, Међународну регату у кајаку и кануу на мирним водама „Меморијал Срђан Бакић 2016“, на коме учествује 18 екипа са више од 300 такмичара из  БиХ, Србије, Хрватске, Словеније и Црне Горе.
Том приликом први човјек општине рекао је да
је велико задовољство за грађане Градишке што имају прилику да виде кајакаше и кануисте из скоро свих држава са простора бивше Југославије.  „Више од 300 учесника показује да је Градишка и претходних година била добар домаћим Међународне регате. “Градишка се развија у један модеран град на ријеци Сави коју очигледно нисмо довољно искористили а управо кајак-кану спорт даје прилику да развијамо и спорт и туристичку понуду на Сави“, рекао је Латиновић. Латиновић је изразио очекивање да ће Кајак-кану клуб „Сава“ Градишка, који је организатор овог такмичења, наредних година бити још масовнији и додао да ће Општина помоћи клубу да набави нове чамце и опрему.
Секретар клуба Момир Брајић, рекао је да је планирано да се у току Међународне регате у кајаку и кануу у Градишци одржи 56 трка.  Он је додао да су у клубу веома задовољни одзивом јер нису очекивали оволики број такмичара. „На такмичењу учествује 44 кајакаша и кануиста из клуба „Сава“. Резултат није најважнији него да се млади приближе спорту и здравом начину живота“, рекао је Брајић. Он је истакао да очекује да регата у Градишци постане традиционална и да донатори помогну одржавање овог такмичења и функционисање клуба.
Какак-кану клуб „Сава” Градишка тренутно има више од 130 чланова од којих се око 60 активно такмичи, што овај клуб чини једним од три најмасовнија кајак-кану клуба у БиХ по броју такмичара.