ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА СРПСКИХ БОРАЦА У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОЗИНЦИ

Post Date: 08/08/2016

ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА СРПСКИХ БОРАЦА У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОЗИНЦИ

8avg2016_Kozinci_noseca

Код спомен-комплекса у Козинцима у суботу, 6. августа, служен је парастос за погинуле борце Одбрамбено-отаџбинског и Народно-ослободилачког рата и жртве фашистичког терора из ове мјесне заједнице.
Након парастоса, вијенце су положили начелник општине Градишка Зоран Латиновић и предсједник Скупштине општине Радислав Дончић, представници општинске и мјесне Борачке организације и СУБНОР-а.
Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, рекао је да споменици у свим мјесним заједницама на подручју општине опомињу српски народ да је слободу увијек морао платити крвљу.

Републику Српску данас морамо бранити добрим функционисањем локалних и републичких органа власти, подизањем економије и привреде и стварањем перспективе да млади људи остају на овим просторима, како жртве из претходних ратова не би биле узалудне“, нагласио је Латиновић.
Предсједник Мјесне Борачке организације Козинци Рајко Плотан, навео је да су на споменику у Козинцима уклесана имена седам бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, који су животе изгубили у ратним дејствима, шест несталих и умрлих бораца и једне цивилне жртве рата.
Плотан је нагласио да борачка популација у овој мјесној заједници, као и свуда у Републици Српској, дијели судбину свих грађана и сусреће се са свакодневним егзистенцијалним проблемима.
Парастосу у Козинцима присуствовали су и посланик у Народној скупштини Републике Српске Милан Шврака, потпредсједник Скупштине општине Градишка Саша Лазић, начелници општинских Одјељења за борачко-инвалидску заштиту и привреду и пољопривреду, Вујадин Миљић и Љубимко Чакаљ, породице погинулих бораца и мјештани Козинаца.
8avg2016_Kozinci_2