ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО ПОКЛОНЕ ПРВАЧИЋИМА

Post Date: 01/09/2016

ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО ПОКЛОНЕ ПРВАЧИЋИМА

1sept2016_Skola_nosecaПоводом почетка нове школске године, начелник општине Градишка Зоран Латиновић посјетио је јутрос Основну школу „Козарска дјеца” у Крушкику и првачићима уручио пригодне поклоне.
Латиновић је честитао дјеци полазак у школу и пожелио им успјешно школовање и додао да је то велики дан и за родитеље и за дјецу. Општина Градишка обезбиједила је за 399 првачића симболичне поклоне с честиткама, рекао је Латиновић и истакао да је у свим основним и средњим школама на подручју наше општине данас почела нова школска година. Општина Градишка се потрудила као и претходних година да помогне редовно одвијање наставе, а уз помоћ Општине Центар за социјални рад Градишка новчано је помогао социјално угроженим породицама да спреме дјецу за школу, нагласио је Латиновић. Општина је такође издвојила средства и за спремање у школу 38 ромске дјеце, а обезбијеђен је и бесплатан превоз и превоз с попустом за дјецу из градишких села у средње школе. Латиновић је подсјетио да је Основна школа „Козарска дјеца“ у Крушкику уз помоћ донације јапанске владе у потпуности реконструисана по свим критеријумима енергетске ефикасности – урађена је нова фасада, кров и промијењени прозори. Општина је љетос помогла и санирање крова на Гимназији, тако да су створени сви услови за извођење наставе у градишким школама.
Латиновић је рекао да Општина Градишка редовно исплаћује стипендије за 185 студената с подручја наше општине.
Латиновић је додао да постоје одређени проблеми на релацији Министарство просвјете РС – школе због лоше материјалне ситуације на нивоу РС, али да очекује да ће ти проблеми бити превазиђени у скорије вријеме.

1sept2016_Skola_2