НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ВРТИЋ „ЦИПЕЛИЋИ“ НА СЕЊАКУ

Post Date: 07/09/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ВРТИЋ „ЦИПЕЛИЋИ“ НА СЕЊАКУ

7avg2016_VrticSenjak_nosecaПоводом проширења капацитета за боравак дјеце у Јавној установи за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“ начелник општине Градишка Зоран Латиновић посјетио је данас вртић „Ципелићи“ на Сењаку.
Начелник општине Градишка изразио је задовољство због проширења смјештајног капацитета
у Јавној установи за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“ којим је обезбијеђен смјештај за још 25 дјеце предшколског узраста, нагласивши да би Општина Градишка била срећна да се побољша наталитет и да буде у обавези да гради нове вртиће. Латиновић је навео да Општина редовно измирује све обавеза према предшколској установи „Лепа Радић“, које на годишњем нивоу износе око милион и 200 хиљада марака, да обавезе према добављачима у овом тренутку не прелазе 20 хиљада КМ, а исте су знале бити 200 хиљада КМ у претходним годинама и да су почетком његовог мандата измирене све обавезе за изградњу вртића у Новој Тополи у износу од 250 хиљада КМ. Он је закључио да установа „Лепа Радић“ пружа квалитетну услугу предшколског васпитања и образовања и да су родитељи задовољни. „Наставићемо са даљим побољшањем услова за боравак дјеце у вртићу јер су дјеца наше највеће богатство“, нагласио је Латиновић.
Директор Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ Миле Шеатовић, навео је да је нова соба у вртићу „Ципелићи“  адаптирана уз помоћ Општине и донатора и да је тиме омогућен смјештај за још 25 дјеце, узраста од 3 до 6 година. Шеатовић је навео да тренутно у три вртића предшколске установе „Лепа Радић“ борави око 310 дјеце и да много дјеце јасличког узраста чека смјештај у вртићу. „Највише захтјева за смјештај је у вртићима у граду гдје је капацитет сто одсто попуњен, док у вртићу у Новој Тополи има мјеста за смјештај још једне групе дјеце“, рeкао је Шеатовић.
Приликом данашње посјете начелник општине даровао је тобоган малишанима овог вртића.

7avg2016_VrticSenjak_2

7avg2016_VrticSenjak_3