ИЗВРШЕН ТЕХНИЧКИ ПРИЈЕМ ПРОСТОРИЈА ДРУШТВЕНОГ ДОМА ЧАТРЊА

Post Date: 05/10/2016

ИЗВРШЕН ТЕХНИЧКИ ПРИЈЕМ ПРОСТОРИЈА ДРУШТВЕНОГ ДОМА ЧАТРЊА

5okt2016_mzcatrnja_noseca
У оквиру имплементације Пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ финансираног средствима Владе Шведске и Швајцарске, данас је у Мјесној заједници Чатрња извршен технички пријем адаптираних просторија Друштвеног дома ове мјесне заједнице.
Замјеник начелника општине Градишка Никола Солдатић, истакао је да је санација и адаптација просторија Друштвеног дома у Чатрњи, за коју је до сада за грађевинске радове уложено преко 16 хиљада КМ, први пројекат у оквиру великог Пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, те да је следећа активност улагање у намјештај и информатичку опрему.
Овом приликом, Солдатић је најавио и скори почетак реализације пројеката, кандидованих од стране преосталих пет мјесних заједница, нагласивши да је њихова укупна вриједност око 150 хиљада КМ, гдје је учешће Општине Градишка 30 одсто.
Координатор пројекта испред Општине Градишка Милан Ђунић, истакао је да је Општина Градишка једна од 24 локалне заједнице у БиХ у којој се проводи Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ чији је имплементатор Развојни програм Уједињених нација – UNDP. Ђунић је рекао да је укупна вриједност овог пројекта око осам милиона швајцарских франака, те да се исти финансира средствима Владе Шведске и Швајцарске.
Он је подсјетио да је овим пројектом обухваћено шест мјесних заједница са подручја наше општине и то Чатрња, Горњи Подградци, Дубраве, Орахова, Козинци и Кочићево, те да су од марта мјесеца представници ових мјесних заједница и њихови активисти прошли едукације за вођење састанака, писање пројеката и рад на рачунару.
Предсједник Савјета Мјесне заједнице Чатрња Жељко Миливојевић, истакао је да ће новоадаптиране просторије Друштвеног дома много значити мјесној заједници и да ће их корисити за састанке и разне активности грађана и омладине.
5okt2016_mzcatrnja_2
5okt2016_mzcatrnja_3