ОБАВЉЕНА ПРИМОПРЕДАЈА ДУЖНОСТИ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

Post Date: 14/11/2016

ОБАВЉЕНА ПРИМОПРЕДАЈА ДУЖНОСТИ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

14nov2016_ppred_noseca
У Општинској управи данас је обављена примопредаја дужности између досадашњег и новог начелника општине Градишка, Зорана Латиновића и Зорана Аџића.
Овом приликом, начелник општине Зоран Аџић, казао је да је данашњи чин примопредаје дужности начелника општине Градишка био прилика да се упозна са финансијским стањем и пројектима локалнe заједнице, те да грађанима Градишке представи основне правце будућег рада који имају за циљ економски развој, запошљавање и побољшање општих услова живота.
Аџић је истакао да ће остварење наведених циљева у значајној мјери бити отежано из разлога што ће локална управа у наредном периоду морати рјешавати текуће проблеме с једне стране и планирати капиталнне инвестиције и доносити неопходну просторно-планску документацију с друге стране, јер у протекле четири године по овом питању ништа није урађено.
Он је нагласио да ће управо реализација капиталних инвестиција и доношење неопходне просторно-планске документације створити претпоставке за привлачење домаћих и страних инвеститора што ће у крајњој линији утицати на повећање запослености и отварање нових радних мјеста.
Први човјек општине, рекао је да ће се с циљем подршке развоју привреде и отварању нових радних мјеста наставити изградња „Агро-индустријске зоне“ Нова Топола која има велики потенцијал да одмах привуче инвеститоре, а најавио је и започињање израде просторно-планске документације за пословну зону „Лиман“ која би, како каже, морала расти брже од завршетка моста на ријеци Сави јер је то једина шанса да Градишка постане привредни центар, како од регионалног тако и од међународног значаја. У том контексту, начелник општине је рекао да ће се у наредном периоду настојати искористити предности Градишке, као првог сусједа Европске уније, те квалитетним пројектима привући што више донаторских средстава.
Овакав плански приступ унапређењу пословног амбијента наше општине, према Аџићевим ријечима, биће праћен подршком домаћим инвеститорима и пољопривредним произвођачима, а рад локалне управе обиљежиће и реализација бројних инфраструктурних пројеката, као и пројеката из области културе и спорта.
Најављена је и нова систематизација и организација Општинске управе која би на квалитетан начин требала пружати услуге грађанима и привредницима јер се не смије дозволити да локална администрација буде приоритет, а не грађани.
Начелник општине Зоран Аџић преузео је 8. новембра, у Сарајеву Увјерење о додјели мандата, чиме је и званично ступио на дужност начелника наше општине.
14nov2016_ppred_2