ОБИЉЕЖЕН „ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА“

Post Date: 18/11/2016

ОБИЉЕЖЕН „ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА“

18nov2016_zsn_noseca
Поводом обиљежавања „Дана сјећања на жртве саобраћајних незгода“ Савјет за безбједност саобраћаја општине Градишка реализовао је данас у центру града показну вјежбу пружања прве помоћи послије саобраћајне незгоде под слоганом „Кључне акције послије саобраћајних незгода: медицинска помоћ, истрага и правда“.
Показној вјежби, присуствовао је начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је овом приликом рекао да је циљ ових активности присјећање на погинуле и повријеђене у саобраћајним незгодама, скретање пажње на потенцијални ризик од саобраћајних незгода и упућивање апела на одговорно понашање свих учесника у саобраћају.
Аџић је рекао да је у
2015. години на подручју наше општине у саобраћајним несрећама смртно страдало пет особа, те да су за првих десет мјесеци ове године смртно страдале три особе.

Управо оваквим превентивним кампањама желимо да пошаљемо јасну поруку о важности бављења темом безбједности саобраћаја. Општина Градишка ће у наредном периоду уложити максимални напор да кроз одржавање саобраћајница и саобраћајне сигнализације на градским улицама и локалним и некатегорисаним путевима обезбиједи што виши ниво безбједности саобраћаја“ истакао је Аџић.
Овом приликом, први човјек општине, захвалио се
волонтерима Црвеног крста, служби Хитне помоћи, припадницима Станице јавне безбједности Градишка и Професионалне ватрогасне јединице Градишка на присуству показној вјежби, нагласивши да се само заједничким дјеловањем може утицати на смањење броја саобраћајних незгода и побољшање мјера и његе након саобраћајне незгоде.
18nov2016_zsn_2