ОТВОРЕН НОВОИЗГРАЂЕНИ АСФАЛТНИ ПУТ У ДУБРАВАМА

Post Date: 22/11/2016

ОТВОРЕН НОВОИЗГРАЂЕНИ АСФАЛТНИ ПУТ У ДУБРАВАМА

22nov2016_dubrave_noseca
Свечаним пресјецањем врпце, министар расељених особа и избјеглица ФБиХ Един Рамић, потпредсједник Народне Скупштине Републике Српске Сенад Братић и начелник општине Градишка Зоран Аџић, данас су у Мјесној заједници Дубраве отворили новоизграђени асфалтни пут дужине 1.200 метара.
Укупна вриједност пројекта износила је 160.000 КМ, од којих је половину средстава обезбиједило федерално Министарство расељених особа и избјеглица, мјештани Дубрава учествовали су са 35 одсто, а Општина Градишка са 15 одсто укупних средстава.
Министар расељених особа и избјеглица ФБиХ Един Рамић, рекао је да је ово министарство укупно у 2016. години кроз различите пројекте на подручју општине Градишка уложило 150.000 КМ. Овом приликом министар Рамић изразио је задовољство што је нови начелник општине Градишка Зоран Аџић препознао значај сарадње са федералним Министарством, нагласивши да је потребно наставити са реализацијом пројеката који треба да побољшају квалитет живота.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, изразио је задовољство реализованим пројектом који је, како каже, примјер добре сарадње Министарства расељених особа и избјеглица ФБиХ, мјештана Дубрава и локалне заједнице, нагласивши да су у прошлости реализовани слични пројекти и да се нада да ће их у будућности бити још више. У том контексту, Аџић је исказао спремност и отвореност Општине да сa федералним министарством реализује пројекте било да је ријеч о инвестицијама и инфраструктурним радовима, или да је у питању стамбено збрињавање повратничких породица бошњачке и хрватске националности.
22nov2016_dubrave_2
Он је истакао да ће као начелник општине водити рачуна о равномјерном развоју комплетног подручја општине Градишка и да ће један од приоритета у даљем раду бити подстицање отварања нових радних мјеста како би млади људи пронашли свој интерес да остану на овим просторима.
Први човјек општине, подсјетио је да је Општина Градишка укључена у пројекат UNDP-a под називом „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ и да ће кроз његову имплементацију Мјесна заједница Дубраве обновити Дом културе, а отвориће се могућност и за реализацију других пројеката.
Потпредсједник Народне Скупштине Републике Српске Сенад Братић, рекао је да је пројекат изградње пута у Дубравама најбољи примјер сарадње локалне власти и надлежних министарстава, изразивши увјерење да ће сљедеће године приоритет бити пројекти подстицања запошљавања.
Предсједник Мјесне заједнице Дубраве Енвер Алагић, рекао је да новоизграђени пут много значи мјештанима ове, али и околних мјесних заједница.
22nov2016_dubrave_3