ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Post Date: 25/11/2016

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

25nov2016_ks_noseca
У сали за сједнице Скупштине општине Градишка данас је одржана конститутивна сједница Скупштине општине на којој је изабрано ново скупштинско руководство и замјеник начелника општине.
За предсједника Скупштине општине Градишка изабран је Миленко Павловић из Савеза независних социјалдемократа, за потпредсједника Владимир Јанковић из Демократског народног савеза, док је за вршиоца дужности секретара Скупштине општине изабран Немања Панић из Савеза независних социјалдемократа.
На данашњој Конститутивној сједници, на приједлог начелника општине Зорана Аџића, за замјеника начелника општине изабран је Огњен Жмирић из Савеза независних социјалдемократа.
Новоизабрани предсједник Скупштине општине Градишка Миленко Павловић, изразио је задовољство што је данашња конститутива сједница протекла у достојанственом и толерантном тону. Павловић је рекао да су све политичке партије и субјекти били веома коректни и изразио наду да се поново може вратити парламентарна демократија у општину Градишка. Предсједник Скупштине је истакао да одборнике у наредном периоду чека пуно посла и радних сједница с обзиром да је крај године и треба припремати документе за следећу годину, а и локални парламент није засједао скоро двије године.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, упутио је честитке скупштинском руководству и одборницима Скупштине општине Градишка, пожеливши им успјешан рад. Први човјек општине позвао је све присутне представнике са нивоа Парламентарне скупштине БиХ, Народне скупштине Републике Српске и представнике локалног парламента да својим радом, у интересу грађана и привреде Градишке, допринесу развоју наше општине.
Аџић је нагласио да се у протеклом периоду много тога пропустило и да извршну и законодавну власт општине у наредном периоду чека много посла и додао да ће локална управа у наредном периоду морати паралелно рјешавати текуће проблеме и планирати инвестиције и доносити неопходну просторно-планску документацију како би се створиле претпоставке за економски развој, запошљавање и побољшање услова живота грађана Градишке.
По питању одржавања прве сједнице Скупштине општине, на којој би требали бити именовани вршиоци дужности начелника Одјељења Оштинске управе, Аџић је информисао, да ће првобитно планирано засједање за 2. децембар, због ступања на снагу Закона о локалној самоуправи, бити пролонгирано и највјероватније ће се одржати у периоду од 7. до 9. децембра.
Аџић је истакао да је у договору са коалиционим партнерима конципирана расподјела позиција у локалној управи и да очекује да ће Скупштина општине и Општинска управа у наредном периоду функционисати у пуном капацитету и радити у интересу грађана општине Градишка.
Конститутивној сједници Скупштине општине Градишка присуствовали су посланици у Народној скупштини Републике Српске, Славко Дуњић, Адам Шукало и Горан Ђорђић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ђорђо Крчмар.
25nov2016_ks_2