ПРЕДСЈЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ 25 ГОДИНА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

Post Date: 28/11/2016

ПРЕДСЈЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ 25 ГОДИНА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

28nov2016_nsrs_naslovna
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, отворио је данас у Завичајном музеју изложбу архивских докумената „25 година Народне скупштине Републике Српске (1991 – 2016)“.
Отварању изложбе присуствовали су министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, начелник општине Градишка Зоран Аџић, представници културних и образовних институција и бројни грађани.
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, рекао је да је улога Народне скупштине одлучујућа у развоју парламентаризама Републике Српске, а све њене одлуке позитивно су утицале на рад и дјеловање грађана Српске. Он је изразио наду да ће актуелни и будући народни посланици наставити путем својих претходника и да ће без обзира на потешкоће, којих увијек има на овим просторима, доносити одлуке у интересу народа Републике Српске.
28nov2016_nsrs_2
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, изразио је задовољство поводом отварања изложбе 25 година
постојања и рада највишег представничког тијела и носиоца уставотворне и законодавне власти Српске у градишком Завичајном музеју. Аџић је рекао да је уприличена изложба била прилика да се путем најзначајнијих докумената, фотографија и новинских чланака, присјетимо времена од оснивања Народне скупштине Републике Српске, од првог до деветог сазива изабраног у октобру 2014. године, у чијем је раду донедавно учествовао представљајући интересе грађана наше општине. Први човјек општине је истакао да је овдје ријеч о вриједној архивској грађи која треба да нас подсјети на све што је, не само Народна скупштина Републике Српске, него и Република Српска пролазила у своме развијању. Према Аџићевим ријечима, изложба говори и о томе колико су кључне одлуке Народне скупштине биле битне предсједницима и премијерима Српске у борби за развој, очување статуса и боље позиционирање Републике Српске у преговорима са међународним фактором.
28nov2016_nsrs_3
Грађани Градишке изложбу „25 година Народне скупштине Републике Српске (1991 – 2016)“ моћи ће да погледају до 6. децембра.
28nov2016_nsrs_4
Отварању изложбе претходио је разговор предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића са начелником општине Градишка Зораном Аџићем и изабраним руководством Скупштине општине Градишка уприличен у Кабинету начелника општине.
Предсједник Чубриловић и начелник Аџић овом приликом посјетили су и Народну библиотеку Градишка гдје је предсједнику парламента Српске представљена стална поставка легата породице Чубриловић.
28nov2016_nsrs_5