КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ТРИ ПОРОДИЦЕ

Post Date: 14/12/2016

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ТРИ ПОРОДИЦЕ

14dec2016_kng_noseca
У оквиру имплементације пројекта „Подршка трајним рјешењима ревидиране стратегије за провођење Анекса VII Дејтонског мировног споразума“, који у БиХ финансирају Европска комисија  и UNHCR, представници аустријске невладине организације „Hilsverk“ и Општине Градишка уручили су данас кључеве три изграђена/реконструисана индивидуална стамбена објекта изабраним корисницима са подручја општине Градишка.
Замјеник начелника општине Градишка Огњен Жмирић, истакао је да је данашњим чином примопредаје кључева кућа за три корисника са подручја наше општине завршен пројекат који је имплементирала аустријска невладина организација „Hilsferk“ средствима Европске комисије и UNHCR-а. Овом приликом замјеник начелника изразио је захвалност имплементаторима и донаторима пројекта, а корисницима пожелио срећан и угодан боравак у новом животном простору. Он је додао да је Општина Градишка опредјељена за даље учешће у овом или сличним пројектима који имају за циљ подршку трајним рјешењима на подручју наше локалне заједнице.
14dec2016_kng_1
Пројекат менаџер аустријске невладине организације „Hilsferk“ Азема Авдушимовић, истакла је да је у оквиру овог пројекта укупно изграђено, односно обновљено 16 стамбених јединица са комплетном инфраструктуром. Она је навела да је су за ове кориснике обезбијеђени и грантови економске подршке како би корисници били економско оснажени у циљу њихове лакше интеграције и реинтеграције.
Техничком пријему и примопредаји кључева кућа претходио је пријем код начелника општине Градишка Зорана Аџића.
14dec2016_kng_2
14dec2016_kng_3
14dec2016_kng_4