ДНЕВНИ ЦЕНТАР „МИ СМО ДИО ВАС“- УРУЧЕНИ ПАКЕТИЋИ

Post Date: 16/12/2016

ДНЕВНИ ЦЕНТАР „МИ СМО ДИО ВАС“- УРУЧЕНИ ПАКЕТИЋИ

16dec2016_dc
Поводом новогодиш
њих празника у Дневном центру „Ми смо дио вас“ данас су уручени пакетићи дјеци са посебним потребама.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да је уприличени догађај имао за циљ да се обрадују дјецу са посебним потребама и да осјете радости новогодишњих и божићних празника. Аџић је подсјетио да је Дневни центар почео са радом захваљујући сарадњи локалне управе и Unicefa и да је на тај начин омогућено дјеци и младима са сметњама у развоју да имају свој кутак гдје могу да се друже. Он је рекао да Општина кроз издвајања средстава Центру за социјални рад настоји да се дјеци и омладини са сметњама у развоју омогући да буду равноправни чланови друштва. Аџић је навео да је Нацртом буџета за 2017. годину предвиђено повећање ставке за социјалне категорије и то повећањем издвајања за Центар за социјални рад од 10 одсто у односу на 2016.годину и то на основу уштеда остварених смањењем плата функционерима, смањењем одборничког додатка и смањењем грантова политичким организацијама.
Вршилац дужности директора Центра за социјални рад Градишка Раде Цумбо, навео је да су окупили дјецу са сметњама у развоју који су били или су и сада корисници центра или су његови потенцијални корисници.
Дневни центар почео је са радом у септембру 2015. године. У овом центру дјеци са посебним потребама пружа се комбинована услуга, едукација и рехабилитација, услуге инидвидуалних и групних третмана и разне едукативне спортске игре.