НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ОПШТИНЕ ГРАДИШКА КУГЛАШИЦА ТАТЈАНА ЗЛОЈУТРО

Post Date: 26/12/2016

НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ОПШТИНЕ ГРАДИШКА КУГЛАШИЦА ТАТЈАНА ЗЛОЈУТРО

26dec2016_sg_naslov
На свечаности Избора спортисте општине Градишка, која је одржана синоћ у Културном центру Градишка за најбољег спортиста општине Градишка у овој години изабрана је
куглашица „Козаре“ Татјана Злојутро.
Најбољи спортиста Татјана Злојутро ове године освојила је треће мјесто у појединачној конкуренцији на Свјетском
првенству за куглашице у Хрватској и знатно допринијела одличним резултатима свог кулба у Премијер лиги БиХ.
Након пријема ове престижне награде Злојутро је навела да је велика част бити проглашен најбољим спортистом свог града и да је бронза на Свјетском првенству њен најбољи резултат у каријери.
26dec2016_sg_2
Награда за најбољу спортску екипу припала је екипи Женског кошаркашког клуба „Козара“
која је прошле године освојила шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске, али се није пласирала у Премијер лигу БиХ због лоших инфраструктурних и финансијских услова. Тренер ове екипе Душко Иветић проглашен је за најбољег тренера у овој години, а капитен тима Слободанка Шкрбић другопласирани је спортиста Градишке.
26dec2016_sg_3
26dec2016_sg_4
26dec2016_sg_5
Трећепласирани спортиста општине Градишка је члан Кајак-кану клуба „Сава“ Милан Милисавић, најперспективнији спортиста је јуниор Фудбалског клуба „Козара“ Лука Ђурић, а најперспективнија спортисткиња је млада одбојкашица „Козаре“ Јована Јаковљевић.
26dec2016_sg_6
26dec2016_sg_7
26dec2016_sg_8
Члан Кошаркашког клуба инвалида „Козара“ Саша Дејановић најбољи је спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом, а најбољи спортски радник је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић.
26dec2016_sg_9
26dec2016_sg_10
Признање за допринос развоју спорта општине Градишка уручено је дугогодишњем предсједнику Општинског фудбалског савеза Градишка Родољубу Ољачи.
26dec2016_sg_11
За животно дјело, Организациони одбор Избора најбољих спортиста Градишке додијелио је постхумно признање за Велимира Сомболца, прослављеног фудбалера и освајача олимпијског злата у Риму 1960. године.
26dec2016_sg_12
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да Избор спортисте општине Градишка има изузетан значај јер представља прилику да се истакну и награде достигнућа и успјеси наших спортиста и спортских радника. Према његовим рјечима, Избор спортисте је и прилика да се популаризује спорт у нашој локалној заједници и подстакну млади на бављење спортом и спортским активностима. Аџић је казао да је поносан на успјехе градишких спортиста остварене, како на локалним тако и на међународним такмичењима, нагласивши да је управо спорт добар начин да се промовише локална заједница.
Избору спортисте општине Градишка, поред бројних спортиста и спортских радника, присуствовали су министар просвјете и културе у Влади РС Дане Малешевић, посланик Народне Скупштине Републике Српске Славко Дуњић, функционери и начелници Одјељења Општине Градишка, архијерејски намјесник Градишки Мирко Милисавић, као и бројне друге званице и гости.
Покровитељ манифестације Избор спортисте општине Градишка био је Начелник општине.
26dec2016_sg_13
26dec2016_sg_14
26dec2016_sg_15