ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

Post Date: 27/12/2016

ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ ПРЕДСТАВНИКА ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

27dec2016_vjz_naslov
Начелник општине Градишка Зоран Аџић уприличио је данас пријем представника вјерских заједница са подручја општине Градишка.
Први човјек општине, истакао је да локална управа има изузетно добру сарадњу са представницима вјерских заједница на подручју општине, те да је Градишка примјер добре сарадње вјерских конфесија која се одражава и на суживот свих народа у нашој локалној заједници.

Добри међунационални и међувјерски односи веома су важни за напредак и изградњу општине Градишка“, рекао је Аџић и додао да је на састанку констатовано да је дјеловање свих представника вјерских заједница битно за очување добрих односа и да локална управа, уз подршку вјерских заједница, мора да покрене привредни развој како би се побољшао животни стандард свих становника општине Градишка.
Архијерејски намјесник градишки Мирко Милисавић, истакао је да су сви дјеца једног Бога и да треба истински да раде на изградњи добрих међуљудских односа у својој локалној заједници. Милисавић је рекао да су вјерски службеници позвани и прозвани да својим примјером свједоче о доброј сарадњи, те да добри односи треба да послуже за економски, духовни, културни и сваки други напредак. “ЕУ треба да поручимо и да смо спремни за европске вриједности, као и да уласком у заједницу европских народа желимо да сачувамо своје специфичности и културно насљеђе”, додао је Милисавић.
Главни имам Меџлиса Исламске заједнице у Градишци Зејнил ефендија Латифовић, рекао је да је начелник општине Градишка на почетку свог мандата показао да жели да настави са изградњом добре сарадње са вјерским заједницама. “Нема потребе да доказујемо и показујемо добру међурелигијску сарадњу, јер је ми живимо већ неколико година и сад само настављамо да је његујемо“, нагласио је Латифовић.
Жупник католичке цркве у Градишци Марко Стојчић, рекао је да су учесници данашњег сатанка својим примјером послали поруку да је човјек на првом мјесту, без обзира на име и презиме, националну и вјерску припадност, као и да је то предуслов за бољу будућност.
Данашњем пријему присуствовали су предсједник Скупштине општине Градишка Миленко Павловић и замјеник начелника општине Огњен Жмирић.
27dec2016_vjz_2