НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ПОРОДИЉУ ИВАНУ ГАЈИЋ

Post Date: 02/12/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПОСЈЕТИО ПОРОДИЉУ ИВАНУ ГАЈИЋ

2dec2016_ig7_noseca
Начелник општине Градишка Зоран Аџић са сарадницима посјетио је данас у породилишту Опште болнице Градишка двадесетдеветогодишњу Ивану Гајић из Романоваца која је 29. новембра родила седмо дјете.
Први човjeк општине, честитао је породиљи и њеном мужу Дражену Гајићу на рођењу сина Славка, нагласивши да је повод данашње посјете исказивање захвалности на храбрости и одважности ове младе жене за проширење породице, што свакако представља позитиван примјер подизања наталитета на подручју локалне заједнице.
Аџић, који је овом приликом одређеним новчаним износом даровао новорођенче, истакао је да проблем лошег наталитета постоји на подручју општине Градишка и цијеле Републике Српске и да локална заједница и републички органи власти треба да воде рачуна по том питању.
Он је рекао да је на подручју општине Градишка у 2015. години рођено 357-оро дјеце, а да их је, до сада, у 2016. години рођено око 280, те да је за очекивати да ће број новорођенчади бити мањи у односу на прошлу годину. У том дијелу, Аџић је најавио и одређене активности које имају за циљ пружање подршке повећању наталитета на подручју општине.
2dec2016_ig7_2

Локална управа ће својим активностима подржати Удружење породица са четворо и више дјеце, а у Нацрту буџета Општине за ову годину предвиђена су средства у износу од 100 КМ за свако новорођенче, а десет хиљада КМ предвиђено је за суфинансирање умјетне оплодње“, информисао је Аџић и додао да је потребно радити на економском развоју и повећању стандарда живљења на простору општине што би сигурно имало одраза на повећање наталитета.
Уобзирујући чињеницу да је породица Гајић стамбено збринута, а да Ивана и Дражен немају стално запослење, начелник општине позвао је Дражена на разговор како би, како каже, заједно са привредним субјектима са подручја општине покушао да изнађе могућност његовог запослења.
Породиља Ивана Гајић, рекла је да се након порода осјећа добро и да је задовољна што су јој четири ћерке и три сина здрави.
Доктор Дејан Пејић, рекао је да је мали Славко рођен 29. новембра са 3.530 грама и 53 центиметра и да је пород протекао у најбољем реду.
2dec2016_ig7_3