ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ПРОЉЕЋНЕ АКЦИЈЕ УРЕЂЕЊА ГРАДА

Post Date: 03/04/2017

ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ПРОЉЕЋНЕ АКЦИЈЕ УРЕЂЕЊА ГРАДА

03apr2017_prourgr_naslovna

Садњом аутохтоне врсте липе у градишком парку данас је начелник општине Градишка Зоран Аџић озваничио почетак прољећне акције уређења града.

Почетку акције прусуствовали су представници локалне управе и јавних предузећа и установа, ученици основних и средњих школа, те малишани из предшколске установе “Лепа Радић”, који су засадили цвијеће у парку.

03apr2017_prourgr_2

Аџић је рекао да је април, као и претходних година, предвиђен за акцију прољећног уређења града, у оквиру које је планирано уређење зелених површина, дрвореда и паркова.

„Циљ нам је да што више зелених површина буде претворено у паркове и дјечија игралишта и да Градишка буде град зеленила”, навео је Аџић и додао да је циљ да до краја априла буде уређен кеј.

03apr2017_prourgr_4

Директор Комуналног предузећа „Градска чистоћа” Градишка Жељко Билбија рекао је да ово предузеће већ мјесец дана спроводи активности у оквиру прољећног уређења града.

03apr2017_prourgr_5

„Завршене су акције чишћења у мјесним заједницама Горњи Подградци и Нова Топола, а планирано је чишћење у Мјесној заједници Орахова”, истакао је Билбија и додао да је засађено око 60 садница дрвећа, док је припремљено око 3.000 садница цвијећа које ће бити засађене до Дана општине Градишка – 24. априла.

Он је апеловао да се грађани прикључе прољећној акцији уређења града и да не уништавају јавне зелене површине, дрвеће и цвијеће.

03apr2017_prourgr_6

У прољећној акцији уређења града учествују предузеће „Градска чистоћа”, основне и средње школе, Привредно друштво “Грин тенк” Градишка, Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Лепа Радић”, Риболовно друштво „Амур”, волонтери, студенти, еколошке секције и други који се баве очувањем животне средине.

03apr2017_prourgr_7

У оквиру ове акције, која ће трајати до 24. априла, предвиђено је прикупљање ситног и кабастог отпада, прање улица, обиљежавање хоризонталне и вертикалне сигнализације, крпљење ударних рупа и уређење зелених површина.

Срна