ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ ПОВОДОМ 72. ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДИШКЕ

Post Date: 24/04/2017

ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ ПОВОДОМ 72. ГОДИШЊИЦЕ ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДИШКЕ

24apr2017_pv_naslovnaПолагањем вијенаца и цвијећа на спомен-обиљежја жртвама Народноослободилачког рата, бисте народних хероја, спомен-костурницу и Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата обиљежен је 24. април – Дан општине Градишка.
24apr2017_pv_1Начелник општине Зоран Аџић, рекао је да 72 године општина Градишка живи у слободи, да морамо да поштујемо и одржавамо слободу и да бринемо да се наша општина што више развија.

Локална управа ће се потрудити да се на спомен-обиљежје борцима Одбрамбено -отаџбинског рата 1991-1995. година поставе имена свих погинулих бораца, али исто тако настојаћемо да инфраструктурно уредимо Градишку изградњом саобраћајница, да инфраструктурно опремимо Агроиндустријску зону у Новој Тополи и отворимо спортску дворану за младе и развој спорта на подручју наше општине“, навео је Аџић.
24apr2017_pv_2
Члан предсједништва ОО СУБНОР-а Градишка Остоја Поповић, истакао је да је Општина Градишка трећа општина у Европи по броју жртава у Другом свјетском рату у односу на број становника.

Морамо се сјетити тих времена и одати пошту свим жртавама за слободу’’, рекао је Поповић и додао да је послијератно вријеме било тешко, али је било морала и друштво је стално напредовало.
Поповић је навео да у Градишци има 28 живих учесника НОР-а и око 300 потомака представника народноослободилачке борбе.
24apr2017_pv_3
Вијенце су положиле делегације ОО СУБНОР-а Градишка, Општине Градишка, Општинске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, Борачке организације општине, Трећег пјешадијског РС Пука, представници Удружења ратних војних инвалида Градишка, Удружења ветерана Републике Српске, Удружења војних пензионера и представници политичких партија.
24apr2017_pv_4
24apr2017_pv_5