ОБИЉЕЖЕН 24. АПРИЛ – ДАН ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Post Date: 25/04/2017

ОБИЉЕЖЕН 24. АПРИЛ – ДАН ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

25april2017_dan_opstine_naslovnaПоводом 24. априла – Дана општине Градишка у Културном центру одржана је Свечана академија на којој су заслужним грађанима и колективима додијељена јавна признања за посебан допринос у развоју наше општине кроз различите облике дјеловања.

„Четири године рата и страдања и четири године успјешног отпора најмрачнијим силама 20. вијека стоје иза 24. априла, дана остварених снова и надања, дана слободе, која је плаћена животима сваког четвртог грађанина општине“, рекао је у свечаном обраћању начелник општине Зоран Аџић, нагласивши да је наша обавеза да његујемо тековине протеклих ратова и сјећање на погинуле јунаке који су дали своје животе да би ми данас постојали и слободни у миру опстајали.

25april2017_dan_opstine_akademijaПрви човјек општине, истакао је да је Дан општине и прилика да се Општина Градишка захвали грађанима и колективима који су својим угледом и радом допринијели развоју наше општине.

Јавна признања заслужним грађанима и колективима уручили су начелник  општине Зоран Аџић и предсједник Скупштине општине Миленко Павловић.

25april2017_dan_opstine_poveljeЗа изузетан допринос у области науке и развоју пољопривреде Повеља је уручена, министру у Влади Републике Српске, Стеви Мирјанићу, за изузетан допринос у ширењу истине српског народа и очувању националног идентитета Повељу је добио епископ Пакрачко- славонски господин Јован, док је Повеља за изузетан допринос у друштвено-политичком развоју општине додијељена Урошу Граховцу.

За допринос у области здравства Повеље су уручене докторима Ружи Јарић, Браниславу Кукићу и Милутину Вучковцу.

На Свечаној академији уручене су и Захвалинице заслужним грађанима и колективима и то Мили Ковачевићу за изузетне заслуге у области спорта и Милану Пилиповићу за изузетне заслуге у области новинарства и документарног филма. Захвалнице за постигнуте резултате у области привреде уручене су представницима привредних друштава „Дамби комерц“ из Градишке, „Јерић компани“ из Горњих Подградаца и „Агроцимекс“ из Дубрава.

25april2017_dan_opstine_zahvalniceЗа изузетне заслуге у хуманитарним акцијама и донаторству Захвалница је додијељена Зорану Швраки и Хуманитарној организацији „Немањићи Тићино“, док је Захвалница за изузетне заслуге у области хранитељства и хуманитарног рада припала Славици Малешевић. За очување обичаја и његовање културе Захвалница је постхумно додијељена Јованки Богојев.

У име награђених присутнима се обратио добиитник Повеље, министар Стево Мирјанић, који је истакао да је рођен у Градишци у којој је, како каже, провео најљепше године живота и био на различитим дужностима.

„Чини ми се да је некадашње вријеме било испуњено срећом свих оних који су настојали да својим радом направе нешто. Требало би вратити тај осјећај и мислим да би Градишка у наредном периоду могла још брже да напредује“, рекао је министар Мирјанић.Свечаној академији присуствовали су бројни представници државних и републичких институција, градоначелници и начелници сусједних општина, представници дипломатског кора, међународних организација, вјерских заједница, ОО СУБНОР-а и организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, привредног и културног живота општине, као и бројни грађани.

25april2017_dan_opstine_05

25april2017_dan_opstine_04

25april2017_dan_opstine_03