ИЗВЕДЕНА ЈАВНА ВАТРОГАСНА ВЈЕЖБА ПВЈ ГРАДИШКА

Post Date: 27/04/2017

ИЗВЕДЕНА ЈАВНА ВАТРОГАСНА ВЈЕЖБА ПВЈ ГРАДИШКА

27april2017_vatrogas_naslovnaПрофесионална ватрогасна јединица Градишка, у оквиру Програма обиљежавања Дана општине Градишка извела је јавну ватрогасну вјежбу код храста у Видовданској улици.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је присуствовао показној вјежби и постројавању ватрогасаца, рекао је да локална управа, заједно са Ватрогасним савезом Републике Српске већ дужи низ година учествује у опремању Ватрогасне јединице Градишка, која је веома добро опремљена и обучена.

27april2017_vatrogas_05“Ватрогасној јединици Градишка недостаје возило са платформом. Локална управа ће се потрудити да у сарадњи са Ватрогасним савезом Републике Српске и Владом Српске у наредних годину дана обезбиједи набавку ватрогасне платформе како би Професионална ватрогасна јединица Градишка била максимално опремљна“, рекао је начелник Аџић.

Старјешина Професионалне ватрогасне јединице Градишка, Горан Стојаковић рекао је да су градишки ватрогасци оспособљени за већину ситуација и да је Професионална ватрогасна јединица Градишка једна од водећих ватрогасних јединица у Републици Српској.

„Ми смо задовољни опремљеношћу и оспособљени смо за већину интервенција, једино што нам недостаје јесте ватрогасно возило са платформом како би могли интервенисати на високим објектима. Набавком таквог возила ми бисмо испунили све задатке и програме предвиђене општинским планом заштите од пожара за Градишку”, рекао је Стојаковић.

27april2017_vatrogas_06Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Милија Радовић присуствовао је показној вјежби и нагласио да су ватрогасци ти који први дођу на лице мјеста саобраћајне незгоде. Он је додао да је неопходно да ватрогасци буду обучени за пружање прве помоћи. „Агенција у овој години планира обуку из пружања прве помоћи за све професионалне ватрогасце у Републици Српској којих је око 500 како би они који први дођу на мјесто саобраћајне незгоде знали указати прву помоћ повријеђенима”, рекао је Радовић.

27april2017_vatrogas_03Ватрогасци Професионалне ватрогасне јединице Градишка, представницима локалне управе, гостима из других општина Републике Српске и Србије као и бројним грађанима извели су три показне вјежбе: спашавање у саобраћајној несрећи, тактичко-техничке могућности ватрогасне платформе дужине 32 метра и могућности навалног, пратећег и теренског ватрогасног возила.

27april2017_vatrogas_04

27april2017_vatrogas_02