ОДРЖАНА “БИЦИКЛИЈАДА 2017”

Post Date: 27/05/2017

ОДРЖАНА “БИЦИКЛИЈАДА 2017”

27maj_bic_naslovna
У организацији Бициклистичког клуба Градишка у суботу, 27. маја, одржана је “Бициклијада 2017” у којој је учествовало око 1000 бициклиста свих узраста.
Манифестацију је отворио представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Драган Вуковић који је том приликлом рекао да ово Министарство нарочито подржава школски спорт и учествовање дјеце школског узраста у спортским активностима као што је Бициклијада 2017 у Градишци.
Предсједник Бициклистичког клуба Градишка, Радован Стајчић рекао је да је Бициклијада протекла у најбољем реду.

Прво су најмлађи учесници возили круг око Културног центра, а након тога смо формирали колону и Обалом Војводе Степе кренули до Долине и назад“, рекао је Стајчић и додао да су након вожње од 20 километара испред Културног центра додјељене награде у неколико категорија.
Замјеник начелника Општине Градишка, Огњен Жмирић изразио је задовољство што се на Бициклијаду одазвао велики број Градишчана, нарочито дјеце. „Граду су потребне овакве манифестације. Скоро смо имали полумаратон и дјечији турнир у фудбалу. Из године у годину Градишка има све више занимљивих и спортских садржаја“, истакао је Жмирић.
Награду за најмлађег учесника „Бициклијаде” добила је Нађа Кутић.
Најстарија учесница била је Зденка Радак а најстарији учесник Мирослав Вујановић. Најатрактивнији бицикл имао је Славиша Глишић. Породици Вељовић додјељено је признање за најбројнију породицу на Бициклијади, а ученицима О.Ш. “Васа Чубриловићкао најбројнијем тиму. Признање за најдисциплинованије учеснике добили су Милица Борковић, Елмедин Маслић и Марко Станојевић. Најслађом учесницомБициклијаде 2017″ проглашена је Јована Моравац.
Манифестацију “Бициклијада 2017” подржало је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Општина Градишка.
27maj_bic_2