КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК ПОДРУЧНОГ ОДЈЕЉЕЊА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ БАЊА ЛУКА

Post Date: 04/05/2017

КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК ПОДРУЧНОГ ОДЈЕЉЕЊА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ БАЊА ЛУКА

4maj2017_cz_noseca
У просторијама Општине Градишка данас је одржан координациони састанак Подручног одјељења цивилне заштите Бања Лука.
Представник Одјељења Страхиња Рогић, изјавио је да је на састанку, којме су присуствовали представници цивилне заштите из 21 локалне заједнице, разматран план одбране од поплава, план активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на отвореном простору у РС.

По први пут на координационом састанку разматран је план активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од земљотреса у РС, за период 2016-2019.година“, истакао је Рогић. Рогић је рекао да су координациони састанци прилика за размјену искустава и сагледавање проблема у области цивилне заштите на нивоу Подручног одјељења Бања Лука.
Координатор Цивилне заштите општине Градишка Слободан Кнежевић, рекао је да су овакви састанци корисни јер се на овај начин промовише не само цивилна заштита већ и општина Градишка.Он је истакао да је на састанку било ријечи о пројектима за набавку нове опреме и проширење капацитета цивилне заштите, те да се са новом организацијом настоји Цивилна заштита на подручју општине подићи на виши ниво.