ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШИЦЕ ЖКК „КОЗАРА“-ШАМПИОНКЕ РС

Post Date: 19/06/2017

ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА КОШАРКАШИЦЕ ЖКК „КОЗАРА“-ШАМПИОНКЕ РС

2017jun19_kosarkasice_naslovna

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, организовао је данас пријем за кошаркашице Женског кошаркашког клуба „Козара“ Градишка које су одбраниле титулу шампионки Републике Српске.

2017jun19_kosarkasice_01

Начелник Аџић је истакао да је Женски кошаркашки клуб „Козара“ ’спортски феномен’ на простору општине Градишка јер је други пут заредом освојио првенство Републике Српске и стекао право да игра у Премијер лиги БиХ.

2017jun19_kosarkasice_02

„Нажалост у претходне четири године ништа није рађено у вези завршетка спортске дворане што је један од услова за наступ ЖКК „Козара“ у Премијер лиги, као вишем рангу такмичења“, навео је Аџић и нагласио да је донесена одлука да се иде у завршетак спортске дворане како би се млади још више посветили спорту и имали услове за врхунска такмичења.

2017jun19_kosarkasice_03

Начелник је истакао да локална управа даје максималну подршку спортским колективима који су сачињени од играча са простора Градишке у свим селекцијама. Аџић је рекао да ће у наредном периоду разговарати са руководством ЖКК „Козара“ и могућностима такмичења у Премијер лиги БиХ у наредној сезони.

Начелник је подсјетио да се из буџета локалне управе за рад великог броја спортских клубова у Градишци издваја око 400 000 КМ.

У прошлој години за функционисање ЖКК “Козара” издвојено је 7.500 КМ, док је за ову годину планирано издвајање у износу од 17.500 КМ. Овом приликом начелник је кошаркашицама уручио спортску опрему и лопте.

Члан стручног штаба и играч Звјездана Гагић, рекла је да је одбрана титуле потврда њиховог квалитетног рада у протеклом периоду.

Гагићева је истакла да је њој као играчу у иностранству и другим клубовима само недостајала титула са матичним клубом и да јој је због тога посебно драго.

Гагићева је додала да ће у договору са локалном управом одлучити да ли ће прекорачити степеницу и прећи у виши ранг такмичења или ће направити стабилног прволигаша са јаким темељима па наредне године када буде спортска дворана поново покушати изборити пласман у Премијер лигу БиХ и задржати се тамо што дуже. Она је истакла да је сан сваког спортисте највиши ранг  акмичења, али да су играчице свјесне ситуације у којој се клуб налази.

2017jun19_kosarkasice_04

Такмичење у Премијер лиги ће почети средином октобра, а Прва лига Републике Српске старта 15. новембра.