Посјета општини Градишка у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

Post Date: 07/07/2017

Посјета општини Градишка у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

2017jul07_posj_naslovna

Представници министарства за економске односе и регионалну сарадњу, у сарадњи са представницима општине Градишка посјетили су јуче, четвртак (06.07.2017.године) компаније ORGANIKA BH и PRIMA ISG.у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској.

Током посјете компанијама разговарано је о условима пословања, о препрекама и проблемима са којима се компаније сусрећу у свом пословању, начинима да се исти превазиђу, те о плановима ширења пословања. Обе компаније су примјери успјешних пословања и планирају ширење својих производних капацитета.

ORGANIKA BH је дио групације ORGANIKA, пољске компаније која је купила дио погона некадашње фабрике намјештаја ИНГА. Компанија се бави производњом спужве и тренутно запошљава 44 радника. Осим пласмана на домаће тржиште своје производе извозе и на тржиште Србије, Словеније и Хрватске. Послују у складу са највишим стандардима заштите околине.

PRIMA ISG се бави производњом тапацираног и плочастог намјештаја и душека разних димензија. Предузеће запошљава 320 радника и од оснивања до данас постигло је запажене резултате и профитабилно пословање. Континуирано улажу у машине и технологију уз повећање производње и броја запослених радника. Готово комплетан производни асортиман извозе на тржиште Европске уније.

Извор: Влада Републике Српске