У БЕРЕКУ ОТВОРЕНА НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ДУЖИНЕ ДВА КИЛОМЕТРА

Post Date: 25/08/2017

У БЕРЕКУ ОТВОРЕНА НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА ДУЖИНЕ ДВА КИЛОМЕТРА


Начелник општине Градишка Зоран Аџић отворио је данас новоасфалтирану дионицу пута у мјесној заједници Берек, дужине два километра, чија изградња је коштала 150.000 КМ.
Начелник Аџић је истакао да се ради о веома битној путној комуникацији која спаја двије мјесне заједнице, Берек и Елезагиће, чији мјештани се претежно баве пољопривредом.
Ово је пројекат локалне управе који се финансира из средстава од експлоатације шумских сортимената и желимо да та средства уложимо у оним мјестима гдје је то најпотребније, а гдје се и врши сјеча шуме“, нагласио је Аџић.
Он је истакао да је циљ локалне управе да ради на руралном развоју цијелог подручја општине Градишка, како би људи могли да остану да живе на селу.
Тако ћемо сачувати простор општине Градишка и Републике Српске од исељавања становништва. Свјесни смо стања у коме се налази пољопривреда. Желимо да обезбједимо инфрастуктуру да људи остају да живе у селима и виде перспективу опстанка на овим просторима, а да за 15 минута стигну у Градишку и за 45 у Бањалуку“, рекао је Аџић.
Према његовим ријечима, за мјесец дана биће завршени сви планирани радови на изградњи и рекострукцији локалних путева на подручју општине Градишка.
У овој години биће играђено 12 километара нових асфалтних путева, 8 километара реконструисано, а то је уз редовно одржавање асфалтних и макадамских путева инвестиција од 1.200.000 КМ који ће бити издвојени из буџета општине Градишка“, навео је Аџић.
Он је додао да Општина ради на тражењу инвеститора који ће у Агроиндустријској зони у Новој Тополи отворити предузеће за откуп пољопривредних производа, како би пољопривредници могли да продају оно што произведу и обезбједе себи опстанак на селу.

Предсједник Мјесне заједнице Берек Предраг Пајдић захвалио је начелнику Аџићу што је препознао потребу мјештана овог села и одлучио да макадамски пут буде замјењен новом модерном саобраћајницом.
Сада ће овим путем моћи да иде аутобус, дјеца ће лакше долазити до школе, а народ ће се више одлучивати да остаје да живи у овом селу. У селу има око 350 људи, у сусједном селу има 500 становника, и то је од великог значаја за мјештане Берека али и сусједних села, који често пролазе овим путем“, рекао је Пајдић.
Предсједник Мјесне заједнице Елезагићи Бојан Живковић, истакао је да у селима треба доста радити на изградњи инфрастуктуре али да је најважнији добар пут.
Овај пут спаја неколико села из којих се сада брже може доћи и у Градишку, Нову Тополу и аутопут за Бања Луку. Сигурно је до сада био најфреквентнији пут на подручју општине који није био асфалтиран“, рекао је Живковић.