ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ИЗ КОЗИНАЦА

Post Date: 05/08/2017

ОДРЖАН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ИЗ КОЗИНАЦА

2017avg7_kozincipomen_noseca
Служењем парастоса и полагањем вијенаца на спомен-обиљежје у Козинцима
у суботу, 5. августа, одржан је помен борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.
Предсједник Мјесне борачке организације Рајко Плотан, рекао је да је у Одбрамбено-отаџбинском рату из Козинаца погинуло 7 бораца, а да један борац још није пронађен.

Неколико пута годишње обиљежавамо сјећање на погинуле. Ових дана организујемо меморијални турнир у помен и част погинулих бораца’’, навео је Плотан.
Замјеник начелника општине Градишка Огњен Жмирић, рекао је да су у Козинцима одали пошту борцима који су своје животе уградили у темеље Отаџбине.

Обавеза млађих генерација је да се сваке године окупимо и поклонимо жртвама. То је обавеза и власти и свих грађана, да се не заборави њихов допринос у одбрани и очувању Отаџбине. Морамо да покушамо да њиховим потомцима обезбједимо што боље услове за живот’’, рекао је Жмирић и додао да се у бројним мјесним заједницама на подручју општине обиљежава сјећање на погинуле и одају помени жртвама.
Вијенце су положили представници Мјесне борачке организације Козинци, Борачке организације општине Градишка, представници Општине Градишка, као и представници организација са подручја општине.