НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИСУСТВОВАО ДОЧЕКУ ПРВАЧИЋА У ОШ „ВАСА ЧУБРИЛОВИЋ“

Post Date: 01/09/2017

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИСУСТВОВАО ДОЧЕКУ ПРВАЧИЋА У ОШ „ВАСА ЧУБРИЛОВИЋ“

Начелник општине Градишка Зоран Аџић присуствовао је данас приредби поводом дочека првачића у ОШ „Васа Чубриловић” у Градишци и уручио првачићима пригодне поклоне.
Начелник Аџић је рекао да првачићи почињу нови период у свом дјетињству и одрастању – период школавања, гдје ће упознати нове другаре, учити и полако стврати темеље за своја будућа занимања.
Задатак локалне управе је да омогући да ђаци на подручју општине Градишка имају добро основно и средње образвање. Такође ми морамо да се трудимо да им, када они заврше школовање, обезбједимо запослење, да би они имали интерес да остану да живе на подручју Градишке и Републике Српске”, нагласио је Аџић.
Он је истакао да је ОШ „Васа Чубриловић” једна од најуређенијих школа у Републици Српској, и похавлио директора и наставнике школе.
Ово је један од најмлађих ал и најсложнијих и најидејнијих школских колектива. То су доказили и данас јер је ово једна од ријетких школа у Републици Српској која организује приредбу за дочек ђака првака“, рекао је Аџић.
Директор ОШ „Васа Чубриловић“, коју похађа око 800 ученика, Владимир Станишљевић рекао је да је у први разред у радовној настави уписано 88 првачића а у специјалној настави један ученик. „У односу на број уписаних прошле године то је за пет првачића мање али већа разлика у односу на број матураната, јер су девети разред завршила 102 ученика“, навео је Станишљевић. Он је истакао да се око објекта школе раде мањи грађевински радови, као што је поравка ограде и уређење спортког терена, који би требали да буду завршени у наредних 15 дана.„Први дан школе је протекао у најбољем раду а у понедјељак са радом почиње и продужени боравак“, рекао је Станишљевић.