НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО ПОКЛОНЕ ПРВАЧИЋИМА

Post Date: 01/09/2017

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО ПОКЛОНЕ ПРВАЧИЋИМА

Поводом почетка нове школске године, начелник општине Градишка, Зоран Аџић посјетио је данас Основну школу „Петар Кочић” у Новој Тополи и уручио пригодне поклоне за 92 првачића.
Начелник Аџић је честитао дјеци полазак у школу и пожелио им успјешно школовање.
Данас ова дјеца започињу један нови период у свом животу којег не треба да се плаше јер је то једно ново искуство и дружење, али ће уз то стећи и нова знања како би сутра били инжењери, економисти или правници. На нама је да им помогнемо и обезбједимо радна мјеста како би сачували општину Градишка и Републику Српску“, истакао је начелник Аџић.
Директор Основне школе „Петар Кочић” Нова Топола, Радивој Поповић је истакао да је ова школа, по броју ђака, једна од најбројнијих у Републици Српској. У централној школи и седам подручних одјељења наставу похађа 950 ученика.
Ове године смо у први разред уписали 77 ученика у централну школу и 15 у подручна одјељења. У односу на прошлу годину биљежимо један благи пад али и даље ми имамо дјецу, младост и перспективу”, рекао је Поповић.
Он је додао да ће ђаци Основне школе „Петар Кочић” у школској 2017/18 години боравити у бољим условима јер је у овој години планирана реконструкција школе уз помоћ Општине Градишка и UNDP-овог пројекта енергетске ефикасности.
Настава на подручју општине Градишка почела је данас у три средње и седам основних школа. У школске клупе сјело је 5284 ученика, односно 3749 основаца и 1535 средњошколац.