МОГУЋНОСТИ РАЗВОЈА САРАДЊЕ ГРАДИШКЕ И ТУЗЛЕ

Post Date: 05/09/2017

МОГУЋНОСТИ РАЗВОЈА САРАДЊЕ ГРАДИШКЕ И ТУЗЛЕ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић и градоначелник Тузле Јасмин Имамовић разговарали су данас о могућностима развоја сарадње Градишке и Тузле.
Начелник Аџић је рекао да Градишка и Тузла имају перспективу и да је потребно успоставити бољу сарадњу. Он је истакао да је почетни темељ будуће сарадње Тузле и Градишке његовање антифашистичке борбе и сјећања на народног хероја Енвера Шиљка, који је рођен у Градишци, а живио у Тузли. „Антифашистичка борба је узвишена идеја која и данас спаја ове просторе, гдје морамо да разликујемо шта је лоше, а шта позитивно и добро за развој друштва. Желимо да развијамо све облике сарадње Тузле и Градишке“, рекао је Аџић.
Он је навео да у Градишци постоје бисте народних хероја Енвера Шиљка, Лепе Радић и Стевана Дукића, те да ова локална заједница његује традицију узвишене борбе народа за слободу у Другом свјетском рату, у коме је живот изгубило 14.000 грађана ове општине, што је била четвртина становништва.

Имамовић је рекао да је циљ данашњег разговора да се „вежу Градишка и Тузла“.
Имамо доста разлога за везивање, а први је Енвер Шиљак, који је наша најјача веза. Много је тога више што нас веже, него што нас раздваја и морамо и убудуће говорити о томе“, рекао је Имамовић.
Он каже да му је Аџић представио Градишку и да је у том представљању планова и жеља у њему видио ентузијасту који зна шта хоће.
Имамовић каже да треба мијењати парадигму о БиХ и да треба да се зна да је она велика антифашистичка сила бивше Југославије, у којој су биле скоро све офанзиве које су Хитлер и његове слуге организовали.
Грађани и народи БиХ су дали много у побједи над Хитлером. Вријеме је за промјену парадигме, доста је више надмудривања, неповјерења и мржње. Људи су жељни љубави и повјерења, да човјек човјеку не буде вук, него брат“, рекао је Имамовић.