„ТОП БАСКЕТ“ ПОБЈЕДНИК КОШАРКАШКОГ ТУРНИРА ЗА ПИОНИРЕ У ГРАДИШЦИ

Post Date: 28/04/2018

„ТОП БАСКЕТ“ ПОБЈЕДНИК КОШАРКАШКОГ ТУРНИРА ЗА ПИОНИРЕ У ГРАДИШЦИ

Кошаркашки клуб „Топ баскет” из Нове Тополе побједник је кошаркашког турнира за пионире који је поводом обиљежавања Дана општине Градишка данас одржан у спортској сали Средње стручне и техничке школе.
Пионири „Топ баскета” побједили су своје вршњаке из александровачке „Игокее” и екипу домаћина Омладинског кошаркашког клуба „Козара” Градишка, а у међусобном сурсрету екипа из Градишке и Александровца боља је била „Игокеа”, која је освојила друго мјесто.
За најбољег играча турнира проглашен је капитен „Топ баскета” Данило Шокчевић.
Тренер „Топ баскета” Владо Тодоровић рекао је да је турнир био квалитетан, са доста добрих играча у свим екипама, и да је на подручју општине Градишка потребно организовати што више оваквих кошаркашких турнира.
Тренер ОКК „Козара” Дарко Ковачевић је истакао да је без обзира на поразе и треће мјесто задовољан залагањем својих играча, обзиром да је екипу преузео прије седам дана и да су им ово биле прве утакмице.
Он је додао да је у плану да пионири „Козаре” у наредном периоду сваки мјесец одиграју бар једну утакмицу са екипама из окружења.
Драгутин Ковачевић из Одјељења за друштвене дјелатности општине Градишка истакао је да су овај кошаркашки турнир, али и претходни фудбалски турнир пионира „Велимир Сомболац”, значајни за популаризацију спорта међу младима и да ће Општина Градишка и даље подржавати овакве спортске манифестације.