ОДИГРАНА ПРВА ПАРТИЈА НА НОВОИЗГРАЂЕНОЈ ШАХОВСКОЈ ТАБЛИ

Post Date: 07/05/2018

ОДИГРАНА ПРВА ПАРТИЈА НА НОВОИЗГРАЂЕНОЈ ШАХОВСКОЈ ТАБЛИ

Начелник општине Градишка, Зоран Аџић и актуелни првак Републике Српске у пензионерској категорији, Споменко Баврлић одиграли су данас партију шаха на новоизграђеном шаховском пољу у парку код Граничног прелаза, чиме је озваничено отварање шаховског игралишта.
Начелник Аџић је рекао да је Локална управа општине Градишка била иницијатор изградње шаховског игралишта са циљем да се пензионерима поклони простор на отвореном гдје би се могли дружити уз партију шаха.
Морам похвалити KП „Водовод” које се показало као друштвено-одговорно предузеће које је изградило ово шаховско игралиште. У овај пројекат укључио се и Актив жена СНСД-а чије чланице су донирале фигуре за шах, а ускоро ће бити постављене клупе и сто”, рекао је Аџић и додао да је циљ свега да се Градишка учини љепшом, активнијом и енергичнијом.
Директор Комуналног предузећа „Водовод” Сандро Зеничанин рекао је да су у овом предузећу одлучили граду поклонити простор за друштвене игре. Он је додао да ће осим шаховског игралишта „Водовод” ускоро изградити и дјечије игралиште.
Предсједник Удружења пензионера општине Градишка, Остоја Поповић рекао је да ће шах на отвореном много значити пензионерима, а актуелни првак Републике Српске у пензионерској категорији, Споменко Баврлић је рекао да ће радо долазити у парк и играти шах како са пензионерима тако и са младима.
У Удружењу пензионера општине Градишка дјелује око 15 активних шахиста који остварују значајне резултате. Шаховско првенство чланова Удружења биће одржано у јуну.