ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ СВЈЕТСКЕ АУТИСИЧНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Post Date: 18/05/2018

ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ СВЈЕТСКЕ АУТИСИЧНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је уприличио пријем за чланове Удружења родитеља дјеце са аутизмом „Дуга” и чланове Свјетске аутисичне организације из Њемачке, специјалисту педијатрије докторицу Бригиту Есер и фармацеута из области аутисичног спектра професора Барнда Есера.

Начелник Аџић је подсјетио да је локална управа 2017. године Удружење уврстила у општински буџет, а ове године средства су двоструко већа

„И даље смо спремни на сарадњу, а размишљамо и о смјештајном објекту гдје би дјеца могла да имају комплетан третман”, закључио је Аџић.

Оксана Садзик порјеклом из Градишке, која живи и ради у Њемачкој, организовала је долазак Есера. Она је истакла да већ дуги низ година прати рад Удружења „Дуга” и додала да је веома задовољна њиховим резултатима.

Садзикова је рекла да, су данас и јуче, вршили прегледе дјеце са аутизмом, али и да ће Есерови донирати одређене лијекове како би се што више олакшао живот ове дјеце.

„Прегледи су били интензивни, дјеца су прелијепо радила а и родитељи су одлично сарађивали. Колико смо, до сад, чули сви су задовољни са начином комуникације и прегледом. Госпођа Есер ће направити комплетан извјештај, који ће бити прослијеђен Удружењу „Дуга”, изјавила је Садзикова.

Семинар на тему највећих свјетских достигнућа из подручја аутизма биће одржан сутра, 19. маја, од 11 до 14 часова, у амфитеатру Болнице Градишка. Поред Есера, на семинару ће учествовати гости из Београда – докторица Милијана Селаковић и логопед Катарина Бојовић.