Јавни позив за додјелу средстава из Програма подстицаја економском развоју и запошљавању у партнерству са МЕГ пројектом кроз финансијску подршку почетницима у пословању

Post Date: 10/09/2018

Јавни позив за додјелу средстава из Програма подстицаја економском развоју и запошљавању у партнерству са МЕГ пројектом кроз финансијску подршку почетницима у пословању

1. Предмет

Предмет овог јавног позива је додјела бесповратних финансијских средстава из Програма подстицаја економском развоју и запошљавању у партнерству са МЕГ пројектом кроз финансијску подршку почетницима у пословању („Службени гласник општине Градишка“, број 11/17).

2. Услови

Право пријаве на овај јавни позив имају привредна друштва и предузетници (у даљем тексту: корисници) који:

  1. имају сједиште на подручју општине Градишка;
  2. су регистровани код надлежног органа у 2017. години;
  3. имају регистровану производну дјелатност из области дрвопрераде, металопрераде, текстилне или прехрамбене индустрије;
  4. немају доспјелих а неизмирених пореских обавеза закључно са 31.12.2017. године;
  5. су остварили позитиван пословни резултат на крају 2017. године;
  6. учествују са минимално 20% властитих финансијских средстава у активности (улагању) која се подстиче Програмом;
  7. су приложили оригинал или овјерену копију предрачуна (профактуре, понуде) по којој се извршава планирана активност (улагање);
  8. нису у текућој години остварили бесповратна средства из других извора по истом основу.

3. Финансијска средства

Средства из овог јавног позива се додјељују као подстицаји за сљедеће активности:

  1. набавка граћевинског материјала за доградњу, реконструкцију или адаптацију већ постојећег производног простора. За планиране грађевинске радове корисник мора имати сву одговарајућу потребну документацију у моменту пријављивања. Трошкове грађевинских радова сноси корисник.
  2. набавка нове опреме.

Укупна вриједност предложене активности, која укључује средства из Програма и властита средства корисника, не може бити већа од 40.000,00 КМ. Максималан износ одобрених средстава по кориснику је 20.000,00 КМ.

Средства из овог јавног позива се не додјељују за:

  1. активности већ финансиране у склопу неког другог програма или пројекта;
  2. куповину и изнајмљивање земљишта или објеката;
  3. трошкове лизинга;
  4. куповину коришћене опреме;
  5. грађевинске радове (услуге извођача радова);
  6. куповину возила.

4. Поступак додјеле и исплате средстава

Поступак додјеле и исплате средстава спроводи Комисија за додјелу и исплату средстава из Програма подстицаја економском развоју и запошљавању у партнерству са МЕГ пројектом кроз финансијску подршку почетницима у пословању (у даљем тексту: Комисија), коју именује Начелник општине.

Све пријаве које задовоље услове за додјелу средстава биће оцјењене у складу са критеријима дефинисаним Програмом.

Износ одобрених средстава по кориснику се одређује на основу броја бодова на начин да корисници са највише бодова имају приоритет у додјели средстава.

Број корисника подстицаја којима ће се одобрити средства је ограничен укупним износом средстава предвиђених Програмом.

Средства ће корисницима бити уплаћена на рачун добављача у складу са условима уговора који ће бити склопљен са корисником.

5. Обрасци пријаве и пратећа документација

Пријава се подноси на прописаном обрасцу, који се налази у Прилогу 1 овог јавног позива, који чини његов саставни дио. Образац пријаве садржи списак пратеће документације. Образац ће бити доступан у шалтер сали (шалтер број 7) и на интернет страници Општине Градишка www.opstina-gradiska.com.

6. Начин и рок за подношење пријава

Образац пријаве са потребном документацијом доставља се у затвореној коверти препорученом поштом или лично (потписана и датирана потврда ће се додијелити подносиоцу пријаве који лично достави пријаву) на сљедећу адресу:

Општинска управа Градишка
Видовданска 1а
78400 Градишка

На коверти је потребно назначити ,,Позив за подстицај економском развоју и запошљавању у партнерству са МЕГ пројектом кроз финансијску подршку почетницима у пословању“ и пуни назив и адресу подносиоца пријаве, те нагласити ,,НЕ ОТВАРАТИ ПРИЈЕ ЗВАНИЧНОГ ОТВАРАЊА“.

Пријаве достављене другим путем, као и неблаговремене и некомплетне пријаве се неће разматрати. Сви учесници у јавном позиву биће писмено обавјештени о резултатима позива.

Датум објаве: 10.09.2018. године.
Крајњи рок за доставу пријава: 25.09.2018. године.

7. Остале напомене

Додатне информације заинтересовани могу добити у просторијама Општине Градишка (канцеларија 41), на телефон 051/810-341, или на интернет страници www.opstina-gradiska.com.

Инфо радионица за потенцијалне кориснике ће се одржати 17.09.2018. године, у 10 часова, у просторијама Општине Градишка (сала 47).

8. Документи за преузимање

Образац за пријаву

Јавни позив

Број: 02-3-6/18
Датум: 10.09.2018.

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
Зоран Аџић с.р.