ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА БОРС-а – МИТРОВДАН

Post Date: 08/11/2018

ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА БОРС-а – МИТРОВДАН

Служењем свете литургије и парастоса за погинуле борце у храму Покрова Пресвете Богородице и полагањем вијенаца на Централном спомен-обиљежју погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, Борачка организација општине Градишка обиљежила је данас крсну славу – Митровдан.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић рекао је да је српски борац када није имао чиме да слави и када је ратовао у рову славио славу са хљебом и сољу и да треба да слави и у миру, када има много више и своју Републику Српску.

„Борачка организација Републике Српске након обиљежавања славе се враћа својим свакодневним активностима на побољшању статуса борачке популације, што је и основни задатак Борачке организације”, рекао је Милетић.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да локална управа жели да чува успомену на људе који су дали своје животе за Републику Српску, коју треба да чувамо и развијамо.

„Наша је обавеза да се присјетимо погинулих бораца, да водимо рачуна о њиховим породицама и ратним војним инвалидима који су дали највећу жртву за Републику Српску”, нагласио је Аџић.

Вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима у Градишци положили су представници општинске Борачке организације, Општине Градишка, Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, Градишке бригаде, 19. Србобранске бригаде и СУБНОР-а.