ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА ПЕТ ПРЕДУЗЕТНИКА

Post Date: 20/11/2018

ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА ПЕТ ПРЕДУЗЕТНИКА

Данас су представници Општине и пет изабраних корисника Програма подстицаја економском развоју и запошљавању потписали Уговоре о додјели донаторских средстава укупне вриједности 56.000 КМ.

Наведену активност Општина је реализовала у сарадњи са МЕГ пројектом а средства додијељена почетницима у пословању, који су прошле године регистровали дјелатност, финансирана су са 50% из буџета Општине и од стране УНДП –а. Додијељене донације намијењене су куповини основних средстава и опреме, у чијој набавци учествују изабрани корисници са 20 одсто вриједности.

Начелник Службе начелника општине Драгана Илић истакла је да је Програм подстицаја економском развоју и запошљавању усвојен прошле године од стране Скупштине општине Градишка подсјетивши да локална управа реализује МЕГ пројекат од 2016. године у сарадњи са Владом Швајцарске и УНДП-ем.

Начелница Службе начелника је појаснила да по првом јавном позиву, објављеном прошле године, нико од пријављених самосталних предузетника није испунио пријаву у складу са условима јавног позива, због чега је исти поновљен у овој години.

„У току пријављивања на други јавни позив укључена је и Развојна агенција Градишка, која је помогла корисницима у поступку писања пројеката, те је од шест пријављених, пет корисника испунило услове јавног позива”, рекла је начелница Службе начелника општине додавши да су донације додијељене предузетницима који се баве различитим облицима производње и прераде.

Предузетник Иван Иваштанин из Градишке, који се бави ЦНЦ обрадом метала, рекао је да тренутно има једног запосленог радника, а да ће уз помоћ донације набавити опрему вриједну око 13.000 КМ, која ће му омогућити да повећа обим производње и запосли још радника.

Предузетник Драган Ђукановић из Трошеља, који се бави узгојем рибе, навео је да ће уз помоћ донације набавити опрему вриједну око 7.000 КМ, која ће му помоћи да повећа обим производње рибе и побољша услове за спортско-риболовни туризам на свом рибњаку.