СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОЖАРА У ДОМУ КУЛТУРЕ

Post Date: 16/11/2018

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОЖАРА У ДОМУ КУЛТУРЕ

У Градишци је данас служен парастос и положени вијенци за Гордану Ждеро, Биљану Плотан Шешум и Дијану Ећимовић, које су изгубиле живот прије тринаест година када је до темеља изгорио тадашњи Дом културе „Вељко Чубриловић“.

Осим родбине, пријатеља и бројних грађана, вијенац је положио начелник општине Градишка Зоран Аџић, као и представници Скупштине општине и Културног центра Градишка.
Начелник општине је рекао да је сјећање на три трагично страдале суграђанке опомена да надлежни морају да воде рачуна о сигурности јавних објеката и безбједности грађана, како се у будућности неби дешавале овакве трагедије.

Он је истакао да локална управа у сарадњи са Ватрогасним савезом Републике Српске сваке године улаже средства у обнову Ватрогасне јединице у Градишци, те да је у плану набавка ватрогасних ауто-љестава, чиме би градишки ватрогасци били опремљени за гашење пожара на високим зградама.

Директор предузећа “Симпо-СИК” Јово Плотан рекао је да се у посљедњих 13 година много тога догодило, али да сјећање на страдале раднице овог предузећа не блиједи.

У пожару 16. новембра 2005. године у градишком Дому културе изгорио је готово цијели књижни фонд Народне библиотеке, неколико атељеа и бројни умјетнички експонати. Неколико година касније, на темељима изгорјелог Дома културе, изграђен је данашњи Културни центар Градишка.