ОБИЉЕЖЕН 9. ЈАНУАР-ДАН РЕПУБЛИКЕ

Post Date: 10/01/2019

ОБИЉЕЖЕН 9. ЈАНУАР-ДАН РЕПУБЛИКЕ

Културно-умјетничким програмом уприличеном на платоу Културног центра Градишка обиљежен је 9. јануар – Дан Републике Српске.
Поводом 27. рођендана наше Републике, присутним грађанима обратио се начелник општине Зоран Аџић нагласивши да је 9. јануар најважнији датум у ближој историји српског народа на овим просторима.

“На 27. рођендан Републике можемо да кажемо да Српска није инат, него љубав и сигурност српског народа на овим просторима. Република Српска даје могућност Србима да је са свим другим народима развијају онако како желе и да чувају успомену на све оне који су уградили животе у њене темеље”, рекао је Аџић.
Први човјек општине је истакао да је у протекла више од четврт вијека Република Српска савладала бројне тешкоће и изазове те изразио увјерење да ће тако бити и у наредном периоду.

Начелник Аџић је честитао Дан Републике свим грађанима уз жељу да Српска живи вјечно, као понос и сигурност свих њених грађана, додајући да ће будући градски трг у Градишци бити назван 9. јануар.

У свечаном програму поводом Дана Републике учествовали су Мјешовити градски хор “Лира”, Културно-умјетничко друштво “Коловит” и глумац “Градског позоришта Градишка” Драшко Видовић, умјетници Мирослав Вуковић и Милош Илић.

Диригент Мјешовитог градског хора “Лира” Мирјам Марковић истакла је да им много значи наступ поводом обиљежавања Дана Републике, јер им је то и први јавни наступ након обнове рада хора.

Предсједник “Коловита” Мирко Борјановић рекао је да су чланови овог друштва поносни што су постали неизоставни дио свечаности која се организује поводом Дана Републике.