„ДАНИ ДИЈАСПОРЕ“ ПО ДЕВЕТИ ПУТ ПОВЕЗАЛИ РЕГИОН

Post Date: 20/07/2019

„ДАНИ ДИЈАСПОРЕ“ ПО ДЕВЕТИ ПУТ ПОВЕЗАЛИ РЕГИОН

На стадиону ФК „Дубраве“ синоћ су отворени „Дани дијаспоре“ који су по девети пут пјесмом и игром културно- умјетничких друштава повезали регион.

На манифестацији су се, поред домаћина КУД-а „Бехар“ из Дубрава, представили чланови културно-умјетничких друштава „Турбе“ Травник, „Петар Кочић“ Нова Топола“, „14 фебруар“ Дебељаци, „Добошница“ из Лукавца, „Млади Роми“ из Витеза, „Мирково коло“ Врбашка, „Лепа Радић“ Кочићево и „Љиљан“ из Дреноваца из Хрватске.

„Дане дијаспоре“ отворио је градоначелник Градишке Зоран Аџић који је похвалио организаторе који су успјели да доведу учеснике из цијелог региона који чувају традицију и обичаје.

„Град Градишка има добру сарадњу са дијаспором и пружићемо им помоћ у реализацији свих пројеката које планирају да покрену за бољи живот наших грађана“, рекао је градоначелник Аџић.

Предсједник Културно-умјетничког друштва „Бехар“ из Дубрава Исмет Раковић рекао је да је различитост игара и учесника оно што даје важност овој манифестацији.

„Дошла су нам друштва из нашег града, Републике Српске, Федерације БиХ и Хрватске. Са нама су данас и наши суграђани који живе широм Европе и присјећамо се некадашњег живота, али и гледамо у будућност са циљем да би што боље живјели на овим просторима“, додао је Раковић.