ОДРЖАН ГРАДИШКИ НОЋНИ ЦЕНЕР

Post Date: 05/07/2019

ОДРЖАН ГРАДИШКИ НОЋНИ ЦЕНЕР

У Градишци је синоћ одржана трка Први Градишки ноћни ценер, у организацији Атлетско-рекреативног клуба Градишка у оквиру програма “Градишко љето 2019“.

У Градишком ценеру учествовало је око 350 тркача  из Републике Српске, БиХ, Хрватске и Словеније али и из  других земaља Европе и Свијета.

Одржане су трке на 800 метара, три и 10 километара.

Побједа у трци узраста до 14 година за дјечаке припала је Ајдину Спахићу из Козарске Дубице, док је у истом узрасту за дјевојчице прво мјесто освојила Јована Радуловић из Прњавора.

Побједница трке на 3 километра је Слађана Томаш из Бањалуке, док је у мушкој конкуренцији у овој трци прво мјесто заузео Млађан Самарџић из Брчког.

Побједник трке на 10 километара у мушкој конкуренцији је Срђан Самарџић из Брчког, док је Амела Трожић из Санског Моста била најбоља у женској конкуренцији.

Организатор Дејан Јакељић је изразио задовољство одазивом учесника и захвалио се свима који су дошли да подрже ову трку.

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Градишка, Данка Мирјанић рекла је да је ово значајна манифестација која је уврштена у програм „Градишког љета“ јер окупља огроман број људи из других земаља чиме се  подстиче развој туризма.

Након трке за учеснике и  публику је организован DJ party и ватромет код Културног центра.