ОДРЖАНО 25. ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

Post Date: 07/07/2019

ОДРЖАНО 25. ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

У Градишци је данас на ријеци Сави одржано 25. Државно првенство у спортском риболову. Такмичење је одржано у појединачној и екипној конкуренцији у категорији за кадете, јуниоре и сениоре док је 120 тамичара узело учешће.

У категорији сениора побједник у екипној конкуренцији је СРД „Врбас“ из Лакташа док је у појединачној конкуренцији у излову рибе прво мјесто освојио Градишчанин Раде Мајсторовић из СРД „Амур“. СРД „Врбас“ био је најбољи у конкуренцији за сениорке у обе категорије, тако је Остојић Маријана из Лакташа понијела титулу.

У категорији  јуниора до 20 година  прво мјесто  у екипној конкуренцији освојио је СРД „Врбас“, док је у појединачној конкуренцији најбољи био Миодраг Радић из СРД „Врбас“. За јуниорке прво мјесто освојила је Бардак Дијана из Брода, чији је СРД „Сава“ био најбољи и у екипној конкуренцији.

Код кадета  побједу у екипној конкуренцији однио је СРД „Челинац“  док је Себастијан Мујакновиц из СРД “Бања Лука” побједио појединачно. Кадеткиње  СРД „Босна“ из Добоја су биле најбоље екипно док је у појединачној конкуренцији Марина Новарлић из СРД „Укрински цвијет“ Прњавор била најбоља.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Давор Глишић рекао је да чињеница да су од укупно 25 Државних првенстава у спортском риболову, 22  одржана у Градишци говори о атрактивности ове риболовне стазе и да се у будућности може размишљати  о одржавању европског првенстава у риболову  које би имало велики значај за Градишку и Републику Српску.

Технички секретар  Спортско риболовног друштва „Амур“ Градишка, Слободан Голић рекао је да ова риболовна стаза на Сави изледа одлично уз помоћ Градске управе Градишка, која је помогла организацију овог такмичена, као и  КП „Градска чистоћа“.