ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ЈЕЛЕНОМ БАЧИЋ АЛИМПИЋ

Post Date: 25/07/2019

ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ЈЕЛЕНОМ БАЧИЋ АЛИМПИЋ

На љетној позорници Завичајног музеја Градишка синоћ је одржано књижевно вече на којeм је представљен нови роман Јелене Бачић Алимпић “Његове беле рукавице”.

Алимпићева је рекла да је ово њено друго гостовање у Градишци у посљедњих 10 година од када се бави писањем, те да је веома срећна јер има много читалаца у Републици Српској.

Она је истакла да je роман “Његове беле рукавице” од када је почела продаја у књижарама 3. јуна на првом мјесту читаности у Србији, те захвалила читаоцима за повјерење.

“Када имате девет књига иза себе које су обориле рекорде читаности јако је тешко оправдати повјерење читалаца”, нагласила је Алимпићева.

Она је рекла да се новинарством бавила дуго година, али да је књижевност увијек била њена љубав, пошто је и завршила студије југословенске књижевности, те да су њене књиге демантовале све оне који су имали предрасуде.

Своје романе сврстала је у драмски жанр, наводећи да је углавном писала историјске драме са елементима трилера и дозом љубавног жанра, због чега њене књиге већином читају жене.

Она је додала да још није почела да пише нови роман, али да се за писање увијек припрема у октобру послије београдског сајма књига, нагласивши да је зима њен период за стварање.

Рођена Новосађанка Јелена Бачић Алимпић догогодишњи је новинар, аутор и водитељ документарних емисија, а 2010. године објавила је свој први роман “Рингишпил”, који је, као и њена наредна књижевна дјела, био у самом врху читаности у Србији и региону.

Књижевно вече са Јеленом Бачић Алимпић организовала је Народна библиотека, у оквиру манифестације “Градишко љето 2019”.