ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЈЕТИО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Post Date: 02/09/2019

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЈЕТИО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Поводом почетка нове школске године градоначелник Зоран Аџић упутио је честитке свим ученицима и наставницима, нагласивши да  ће Град Градишка  пружити максималну подршку средњим и основним школама како би се створили што бољи услови за школовање.

Овим поводом градоначелник је посјетио основне школе „Петар Кочић“ у Новој Тополи и „Козарска дјеца“ у Крушкику и том приликом првачићима уручио пригодне поклоне.

Говорећи о смањењу броја ученика градоначелник је рекао да је потребно радити на стварању бољег привредног амбијента и отварању  радних мјеста како би млади људи остајали на подручју Градишке и ту уписивали своју дјецу у школе.

Директор Основе школе „Петар Кочић“ Радивоје Поповић рекао је да ће ове школске године наставу у централној школи и седам подручних одјељења похађати 850 ученика те да је 68 ученика упсаних у први разред, што је за 20 мање у односу на прошлу годину.

Поповић је подсјетио да су уз помоћ Градске управе изградили два спортска терена након скоро 50 година постојања школе, што ће  олакшати наставу физичког васпитања.

Он је додао да је у току санација подручног одјељења школе у Машићима, чији ће ученици у наредна три мјесеца наставу похађати у подручном одјељењу у Вилусима, те подсјетио да је прошле године санирана школа у Горњим Карајзовцима.

У Основној школи „Козарска дјеца“ уписано је 20 првачића што је мање за седам првачића у односу на прошлу годину.

Директор Основне школе „Козарска дјеца“ Зора Малешевић је рекла да ове школске године наставу у овој школи похађа око 270 ученика, те да је задњих пет година евидентан тренд смањења броја уписаних ученика  у први разред.

На подручју Градишке данас је за, 3549 основаца и 1455  средњошколаца почела настава у школској 2019/20.години.

У градишкој Гимназији у први разред нове школске године уписана су четири одјељења од којих су два општег и по једно друштвено-језичког и рачунарско-информатичког смјера, укупно 85 ученика.

У Средњој стручној и техничкој школи Градишка у први разред школске 2019/20.године је  уписано 140 ученика, распоређених у шест одјељења, док су у Техничкој школи у први разред уписана 144 ученика, распоређена у 6 одјељења.

У седам основнх школа на подручју Градишке у овој школској години  уписано је 360 првачића.